De wijkkrant voor Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard is af

U zal het ook gemerkt hebben, deze zomer was toch heel bijzonder. ‘Als je wat wilde ondernemen kwam dat direct onder een vergrootglas te liggen,’ aldus Cobie Smith, voorzitter Wijkplatform HZL in het Wijknieuws voor Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard deze maand.

Coby Smith: ‘Waar de een meer risico durfde te nemen dan de ander. Waar mensen ook meer thuisbleven en tijdens de hittegolfdagen verkoeling zochten in de Lek, een badje in de tuin of een teiltje op het balkon. Corona en de hitte maakte het er allemaal niet makkelijker op voor mensen die om allerlei redenen beperkter zijn in hun doen en laten, als je hoort bij de risicogroep of klein behuisd bent.’

De extreme warmte heeft inmiddels plaats gemaakt voor koeler weer, maar het virus waart helaas nog steeds rond. Dus nog steeds moeten we bij alles wat we doen en waarbij we anderen ontmoeten, denken aan onze veiligheid en aan die van anderen.

‘Inmiddels ben ik alweer een jaar voorzitter van het Wijkplatform HZL. Na een geweldige start (het Wijkfeest in ’t Veerhuis in september 2019, weet u nog? en het werken aan ideeën voor de wijk om samen met de andere leden vorm te gaan geven, kwam corona in onze levens. Maar terugkijkend waren wij niet voor één gat te vangen, we hebben contact gehouden onderling en ook met de samenwerkende partners ideeën uitgewisseld. Onze vergaderingen zijn in besloten vorm doorgegaan toen het weer ‘mocht’.

Kees de Bruin, de wijkcoördinator voor Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard, vergezeld de voorziitter sinds het voorjaar bijna wekelijks op zijn wandel-wijkronde. Op deze manier heeft Cobie de wijken nog beter leren kennen, ideeën opgedaan en kennisgemaakt met vele bewoners.

En hoe nu verder?
Helaas, weer een wijkfeest organiseren zit er voorlopig niet in. Maar wie weet komt er nog een ander idee voorbij dat wel uitvoerbaar is binnen de regels en er toch een gezellig samenzijn kan zijn van buurtbewoners. Heeft u een idee? Laat het ons weten. Ook als u iets wilt opmerken over dit oktobernummer, stuur ons een mailtje!

Klik hier voor het wijknieuws dat binnenkort bij de bewoners op de mat valt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren