De wijk Merwestein wordt onder de loep genomen

De leefbaarheid en de veiligheid in de wijk Merwestein moet omhoog. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de gemeente Nieuwegein een speciaal interventieteam in elkaar gezet die de komende tijd nadrukkelijk aanwezig is in de wijk. Zowel bewoners als ondernemers zullen doorggelicht worden. Het team, bestaande uit de Belastingdienst, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), de gemeente, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de regiopolitie en de arbeidsinspectie zullen kijken of er geen sociale- en fiscale fraude plaats vinndt. Ook wordt er gekeken naar illegaliteit, illegale bewoning, illegale tewerkstelling, onderbetaling en andere daarmee samenhangende misstanden bij bedrijven in de wijk.
Het toezicht en ondersteuning zal bij de bewoners gebeuren middels dossieronderzoek, het koppelen van bestanden en eventueel het afleggen van een huisbezoek. Hierbij wordt gekeken of de werkelijke situatie overeenkomt met de gegevens zoals die bij de (uitkerings)instanties bekend zijn. Bij ondernemers gebeurt dit alles door het instellen van waarnemingen ter plaatse en boekenonderzoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren