De ‘Week van de Ontmoeting’ in Nieuwegein

Op diverse plekken in Nieuwegein besteedt MOvactor aandacht aan de week van de ontmoeting (landelijk de week tegen de eenzaamheid). Zo zijn er diverse activiteiten waar verbinding en ontmoeten centraal staan. Door verbinding te maken voorkomen we samen eenzaamheid bij jezelf of bij een ander. Wil je meedoen met een van onderstaande initiatieven? Meld je dan aan via buurtverbinders@movactor.nl of telefonisch via: 06-14847119.

’Een broodje Verhaal’ op Buurtplein Batau
Speciaal voor de week van de ontmoeting organiseren we op de Nationale Ouderendag, op vrijdag 1 oktober 2021, een voorleeslunch. Elkaar ontmoeten, samen luisteren en gezellig eten. Tijd 12:00 uur, Kosten € 1,- p.p.

‘High tea van jong voor oud’ op Buurtplein Doorslag
Op vrijdag 1 oktober 2021 is het Nationale Ouderendag! Ouder worden doe je samen en dat vieren we. Daarom nodigen de kinderen van de wijk Doorslag jou uit om te komen genieten van een gezellige high tea. En na al dat lekkers kun je ook nog je sjoelkunst tonen aan de jeugd van nu. Tijd 15:30, Kosten € 1,- p.p.

‘Eet je mee met muziek’ op Buurtplein Zuid
Het initiatief ‘Eet je mee’ nodigt de buurtbewoners op dinsdag 5 oktober uit voor een heerlijke feestelijke maaltijd verzorgt door het team van ‘Eet je mee’ onder enthousiaste leiding van Annemiek. Deze avond met een bijzondere muzikale omlijsting wordt verzorgd door Thijs Swinkels (bekend van the Voice). Tijd 17:00 uur, Kosten € 4,50 p.p.

’Feestelijke buurtlunch’ op Buurtplein Doorslag
Initiatiefnemer van de buurtlunch, Herman, nodigt de buurtbewoners uit voor een feestelijke buurtlunch. Deze vindt plaats op donderdag 7 oktober. Samen eten (s)maakt gelukkiger. Tijd 12:00 uur, Kosten € 2,50 p.p.

Week tegen Eenzaamheid
Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Op tal van plaatsen worden activiteiten georganiseerd om (nieuwe) ontmoetingen te stimuleren waarbij aandacht is voor het gevoel (soms) alleen of eenzaam te zijn. De activiteiten zijn voor alle leeftijden. Eenzaamheid aanpakken kunnen we niet alleen. Doe mee en nodig iemand uit!

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS, Welzijn en Sport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren