De waarde van beloftes

Waarom zit iemand in de politiek? Iets waar je heel lang over kunt debatteren maar kort door de bocht doe je het omdat je wat idealen nastreeft, eigen belang maar hopelijk meer in het algemeen belang. Er zijn mensen die speciaal daarvoor een nieuwe partij oprichten. Laatst nog Leefbaar Nieuwegein. Allemaal een goede zaak.

Dat Leefbaar Nieuwegein uit elkaar is gevallen is voor de partij jammer te noemen en natuurlijk nog meer voor de kiezers die geloofden in het programma. In een eerder artikel hebben we beloofd achter de intentieverklaring te gaan waarin de raadsleden van Leefbaar Nieuwegein beloofden dat wanneer ze de partij zouden verlaten de raadszetel weer zou gaan toebehoren aan de partij. Goed, zo een intentieverklaring heeft geen enkele wettelijke grond maar zegt toch veel over het vertrouwen van raadsleden die opstappen en elders gaan shoppen om binnengehaald te worden met hun raadszetel. Dit kan ook gelden voor leden die zich afsplitsen. Politiek, ja het blijft politiek. Maar door onbekende redenen is een doos verdwenen met belangrijke documenten bij de partij, waaronder de getekende verklaring.

Op pagina 3 van het verkiezingsprogramma van Leefbaar Nieuwegein lezen we onder het kopje ‘Openheid en eerlijkheid in de gemeentepolitiek !’ het volgende:

Leefbaar Nieuwegein vindt dat gemeente en gemeentelijke instanties de plicht hebben de burger goed, volledig en tijdig te informeren. Goed, open, eerlijk en objectief! Op verzoek van de heer Balth de Winter heeft de redactie tijdelijk een copy van de notulen verwijderd van deze site.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren