De VVD feliciteert ondernemers in de nieuwe binnenstad

De eerste fase van het vernieuwde winkelcentrum is geopend aan de oostzijde van de binnenstad. Burgemeester Backhuijs opende donderdag officieel het nieuwe winkelplein. Op dit plein heeft een aantal bestaande winkels een nieuw onderkomen gevonden en is er een aantal nieuwe winkels bijgekomen. Heel veel mensen kwamen naar de opening en het was direct al heel druk, en dat bleef zo. Zelfs de parkeergarages stonden vol.

Iedereen keek vol bewondering rond, het was ontzettend leuk om te zien hoe de mensen op de bankjes ,op de trap of elders stonden te genieten van de gezelligheid, zowel de jongeren als de ouderen genoten met volle teugen. Ook heerste er een gezellige sfeer. Zeker op de vrijdagavond met live muziek op het plein.

Opvallend was dat er veel blauw op straat was. Met de komst van de Saturn is voor Nieuwegein een behoorlijk stuk winst geboekt. Wethouder Wouter Kolff (VVD) is ook heel druk mee geweest, en heeft afgelopen donderdagochtend om 06.00 uur de 10e Saturn vestiging, met een oppervlakte van maar liefst 4000 m2, geopend. Ook zaterdag ochtend was hij aanwezig en was druk in gesprek met diverse ondernemers en heeft interviews afgegeven aan RTV 9.

De afgelopen jaren heeft de VVD zich hard gemaakt voor de herontwikkeling van City Plaza. Wij zijn dan ook heel trots met deze uitbreiding in oost. Wij vonden het derhalve zeker op z’n plaats om de ondernemers te feliciteren. En afgaande op de eerste enthousiaste reacties van het publiek beantwoordt deze ontwikkeling aan de wensen van onze inwoners. Er is een groeiend en meer gevarieerd aanbod voor het winkelend publiek, dat is goed voor de stad, de winkeliers en de werkgelegenheid. Begin november wordt het nieuwe Stadshuis in gebruik genomen en ook dit sluit aan op de winkelloop in het oostelijk deel van de binnenstad. De komende tijd wordt er tevens proefgedraaid in de Kom. In maart 2012 worden beide panden vervolgens feestelijk geopend. Kortom, de eerste tekenen van onze bruisende stad met uitstraling en waar het goed toeven is voor jong en oud zijn er.

Shekoen Ramautarsing
Raadslid VVD

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren