De vrijwilligers bij de Algemene Hulpdienst Nieuwegein staan ook in 2021 weer voor u klaar

De maand januari is voor veel mensen een donkere maand, de kerstlichtjes verdwijnen weer uit de huizen en uit het straatbeeld en een ieder gaat weer zijn ‘gewone’ gang, voor zover dat vanwege de lockdown mogelijk is. Maar ook in deze tijd kunt u terugvallen op de hulp en ondersteuning van AHN-vrijwilligers.

De Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) is een vrijwilligersorganisatie ‘van, voor en door inwoners van Nieuwegein.’ Al sinds 1974 brengen AHN-vrijwilligers licht bij mensen in huis in de vorm van sociaal contact, een kopje koffie, boodschappen doen, klusjes in en om het huis, belmaatjescontact, een wandelingetje maken etc. Ook kunnen zij u helpen bij uw thuisadministratie en/of regelhulp.

Kortom een veelzijdige organisatie met ruim 140 (gescreende) vrijwilligers. Voor meer informatie en het uitgebreide aanbod kunt u kijken op de website van de Algemene Hulpdienst in Nieuwegein. Voor uw hulpvraag is de AHN iedere werkdag bereikbaar tussen 10.00 en 12.30 uur via het telefoonnummer: 030- 60 67 409 en per e-mail op: info@hulpdienstnieuwegein.nl.

Over AHN
De kracht van de AHN zit in het feit dat het een zelfstandige vrijwilligersorganisatie is van, voor en door Nieuwegeinse inwoners. In de huidige ‘samenredzame’ participatiesamenleving geven de vrijwilligers van de AHN niet alleen hun eigen ‘meedoen’ vorm, maar dragen ook bij aan het ‘meedoen’ van inwoners die in een kwetsbare situatie verkeren. De AHN stelt zich open voor iedereen, ook voor vrijwilligers met een beperking of een probleem, mits zij voldoende toegerust zijn om hun taken goed en verantwoord uit te voeren. Zij zijn de verpersoonlijking van het medeverantwoordelijkheid nemen voor een sociale samenleving. Daar zijn wij trots op en dat willen wij maximaal blijven stimuleren en faciliteren. Dat geldt ook voor inwonersinitiatieven die passen bij onze doelstellingen.

Zelfstandige inwonersinitiatieven en activiteiten die relevant zijn voor onze doelgroepen faciliteren wij via onze website, ter bevordering van hun vindbaarheid. Inwoners die een hulp- of activiteitenprogramma willen opzetten, krijgen binnen de AHN de ruimte om deze tot ontwikkeling te laten komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren