De Voorleesbrigade leest Jan Siebelink tijdens Nationale Voorleeslunch

Vrijdag 7 oktober werd tijdens de Nationale Voorleeslunch in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. In bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein las De Voorleesbrigade vandaag voor aan een dertigtal ouderen. Met zichtbaar plezier genoten de ouderen van het verhaal van Jan Siebelink.

De tweede verdieping organiseerde dit feestelijke evenement in het kader 2016 Jaar van het Boek. Samen met de Leescoalitie, de landelijke organisatie achter de Nationale Voorleeslunch, willen we hiermee laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. Met onze deelname aan de Voorleeslunch benadrukt de bibliotheek haar belangrijke rol in het sociale domein.

7 oktober is Nationale Ouderendag. Tevens is 2016 Jaar van het Boek: het hele jaar worden boeken en verhalen extra in de schijnwerpers gezet en is het Kinderboekenweek, waarbij opa’s en oma’s centraal staan onder het thema Voor altijd jong!.

Tijdens De Nationale Voorleeslunch, die laat zien dat het voorlezen van verhalen een rol kan spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren, vallen deze campagnes mooi samen. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

voorleeslunch

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk