Katern

De voordelen van een minilening

Een minilening – soms ook wel flitskrediet of flitslening genoemd – is een snelle lening zonder BKR. Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waar zo’n minilening een mooie uitkomst is. Misschien ontvang je tijdelijk geen salaris en kun je je rekeningen die maand niet betalen. Of je krijgt onverwachts een rekening op de deurmat en je hebt geen spaargeld achter de hand om deze te betalen. Kortom, een flitslening kent wel een aantal voordelen. Welke dit zijn, lees je hieronder!

1. Geen BKR toetsing
Het grootste voordeel van een minilening werd zojuist al genoemd: het maakt geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk. Dus ook als je al een negatieve BKR registratie open hebt staan, kun je gewoon een minilening aanvragen zonder problemen. Sterker nog, vrijwel iedereen in Nederland kan een flitskrediet aanvragen. De enige voorwaarden zijn dat je 1) minimaal 21 jaar oud bent; 2) woonachtig bent in Nederland en 3) geen uitkering hebt.

2. Geld snel op je rekening
Een ander voordeel van een minilening is dat je het geld snel op je rekening hebt als je aanvraag goedgekeurd is. De goedkeuring van je aanvraag duurt doorgaans maximaal 24 tot 48 uur en als je groen licht gekregen hebt, wordt het geleende bedrag ook meteen op je rekening gestort. Het proces is dus veel sneller dan wanneer je geld zou lenen bij een bank. Daarom is een minilening ook erg geschikt voor als je bijvoorbeeld dringend onverwachte kosten moet maken en je op dat moment geen geld achter de hand hebt liggen.

3. Ook kleine bedragen lenen
Kleine bedragen lenen is bij veel andere soorten leningen niet mogelijk, maar bij een minilening dus wel. Zoals de naam al zegt, kun je bij een minilening ook kleine bedragen lenen, tussen de € 100 en € 1.500. Ideaal als je bijvoorbeeld net een klein beetje geld tekort hebt om de maand door te komen en je geen andere mogelijkheid hebt om in je omgeving geld van iemand te lenen.

4. Korte looptijd
Veel mensen vinden het gevoel van schulden hebben niet fijn en willen dan ook zo snel mogelijk weer van die schuld af zijn. Flitskredieten hebben korte looptijden, dus je kunt de lening ook weer snel terugbetalen. Het terugbetalingstermijn ligt meestal tussen de 14 dagen en 2 maanden. Als je dus de maand erna weer je salaris hebt, kun je de schuld al snel afbetalen en zit je niet meer met dat onprettige gevoel!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk