De verschillende soorten Apple Watch bandjes

Heb je een Apple Watch? Dan heb je die natuurlijk graag zoveel mogelijk aan. Maar dat leuke sportieve bandje past niet bij je chique kleding. En een stalen exemplaar is weer niet fijn als je gaat sporten. De oplossing? Verschillende Apple Watch bandjes. Je wisselt de bandjes gemakkelijk om. Zo kan je er altijd één kiezen die matcht met je outfit.

Welke exemplaren er allemaal beschikbaar zijn? Dat zetten we hieronder voor je op een rij. Je ontdekt hier meer over de verschillende soorten, maten en kleuren.

Welke soorten Apple Watch bandjes zijn er?
Apple Watch bandjes zijn in allerlei verschillende kleuren, materialen en stijlen te krijgen.

Populaire soorten zijn:
• Stalen
• Nylon
• Gevlochten nylon
• Scrunchie nylon
• Sport
• Leren
• Milanese (Italiaans design)

Verschillende kleuren en patronen
Qua kleuren kan je echt alle kanten op. Voor iedere outfit vind je een matchend bandje. Van neutraal zwart of grijs tot vrolijk oranje, paars of roze. Houd jij wel van een vrolijk printje? Ook dat kan! Vooral bij de nylon, siliconen en leren bandjes zien we leuke prints. Denk bijvoorbeeld aan panterprint of bloemen. Daarnaast zijn er ook gevlochten nylon bandjes verkrijgbaar. Daarbij kan je kiezen voor één kleur of voor verschillende kleurtjes door elkaar gevlochten. Ook lekker vrolijk!

Verschillende sluitingen
Verder kan je kiezen uit verschillende sluitingen voor je Apple Watch bandje.

Veel gebruikte sluitingen zijn:
• Druksluiting (erg populair)
• Magneetsluiting
• Gesp
• Klittenband
• Schakel

Geen sluiting
Er zijn ook Apple Watch bandjes zonder sluiting. Deze worden solo loop bandjes genoemd. Ze hebben een elastisch bandje dat je zo om je pols schuift. Lekker makkelijk! En het geeft je Apple Watch ook meteen een mooie strakke look. Bandjes zonder sluiting zie je vooral bij nylon en bij sport bandjes van elastisch siliconen. Maar van beide zijn ook zeker varianten mét sluiting te krijgen als dat je voorkeur heeft.

Verschillende maten
Bandjes voor de Apple Watch zijn in verschillende maten te krijgen. Om jouw maat te bepalen, kijk je naar het formaat van je Apple Watch en de omtrek van je pols.

De maat van je Apple Watch
Als eerste het formaat van je Apple Watch. Alle modellen hebben twee formaten: groot en klein.
• Klein: 38/40/41 mm
• Groot: 42/44/45 mm

De omtrek van je pols
Vervolgens meet je je polsomtrek. Dit doe je gemakkelijk met een meetlint. Geen meetlint bij de hand? Neem dan een touwtje om de maat van je pols op te meten en leg dit touwtje daarna langs een liniaal.

Welke maat heb ik nodig?
Hieronder vind je welke maat je nodig hebt.

Klein model
Heb je een klein model Apple Watch van 38/40/41 mm? Dan heb je de volgende maat nodig:
• Polsomtrek van 130 tot 180 mm maat SM
• Polsomtrek van 150 tot 200 mm maat ML

Groot model
Heb je een groot model Apple Watch van 42/44/45 mm? Dan heb je de volgende maat nodig:
• Polsomtrek van 140 tot 185 mm maat SM
• Polsomtrek van 160 tot 210 mm maat ML

Apple Watch bandjes per soort
Voor welk soort Apple Watch bandje ga jij? Hieronder vind je de populairste soorten op een rij.

Stalen Apple Watch bandjes
Ga je voor de look van een klassiek horloge? Dan is een stalen bandje een goede optie. Je hebt hierbij de keuze uit bijvoorbeeld zwart, goud, rose goud, rose rood en zilver. Ook qua stijlen kan je verschillende kanten op. Robuust en stoer of juist sierlijk en elegant .Bij de stalen bandjes vind je ook veel exemplaren die goed aansluiten op zakelijke kleding.

Nylon Apple Watch bandjes
Nylon bandjes zitten erg fijn om je pols. Ze zijn lekker soepel en daarom perfect voor dagelijks gebruik. Ga je voor een elastisch exemplaar? Dan heb je geen sluiting nodig en zit je Apple Watch nog eens extra comfortabel. Qua kleurtjes is de keuze ontzettend ruim. Naast de standaard nylon Apple Watch bandjes zijn er ook nylon gevlochten en nylon scrunchie bandjes verkrijgbaar.

Leren Apple Watch bandjes
Mooi klassiek: leren Apple Watch bandjes. Passen bij een heleboel outfits en zijn perfect voor nette gelegenheden en zakelijke kleding. Naast de klassieke leren exemplaren zijn er ook frisse en moderne leren exemplaren. Denk bijvoorbeeld aan een gave ribbel of een bandje met glitters.

Sport Apple Watch bandjes
Ook sport exemplaren zijn zeer geliefd. Deze bandjes zijn meestal gemaakt van rubber of siliconen. Ze hebben een strakke look en een makkelijke sluiting of zelfs geen sluiting. Sport Apple Watch bandjes zijn namelijk vaak voorzien van een elastisch solo loop bandje. Erg comfortabel tijdens het sporten.

Milanese Apple Watch bandjes
Milanese Apple Watch bandjes hebben een stijlvol Italiaans ontwerp. Je kan kiezen voor standaard kleuren waarmee je een neutrale uitstraling krijgt die overal bij past. Wil jij juist een uniek exemplaar? Dan kan je gaan voor een Milanees bandje met een leuk printje. Of wat dacht je van een ombre bandje?

Apple Watch bandjes bestellen
Makkelijk en snel een Apple Watch bandje bestellen? 123watches heeft een ruime en heel aantrekkelijk geprijsde collectie. Ga snel een kijkje nemen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk