De verplaatsing van de markten, een vierluik

Marktkooplieden hebben het college gevraagd om de mogelijkheden van verplaatsing van de donderdag- en zaterdagmarkt te onderzoeken. Het gaat om de markt in Vreeswijk, deze zou naar het winkelcentrum Hoog Zandveld moeten en de markt in de binnenstad van Nieuwegein naar het gebied rondom het Stadshuis.

Door ontwikkelingen verwachten de marktkooplieden dat verplaatsing van beide markten positief is voor het functioneren van de markt in de toekomst. Het college is onlangs akkoord gegaan met het onderzoek en wordt binnenkort afgerond.

Bij het onderzoek zijn marktkooplieden, winkeliers, horecaondernemers en bewoners betrokken. Alle relevante onderwerpen in relatie tot een locatie voor de markt worden in de analyse meegenomen. Het college verwacht rond de zomer de onderzoeksresultaten. Wat vinden de betrokken partijen ervan.

Bart van Rooijen en Mirjam Bruin trekken er de komende weken op uit om de vier partijen aan de tand te voelen over de verplaatsing van deze markten. Deze week een interview met Peter Vermeij, voorzitter van de stichting Nieuwegeinse Markten.

One thought on “De verplaatsing van de markten, een vierluik

  1. FJ Ligt

    De markt in het Centrum had al lang naar het stadhuis gemoeten… de markt is nu een een dode hoek van het centrum die geen toekomst meer heeft winkels zijn daar vertrokken…. Ik denk dat het winkel gedeelte van cittyplaza aan die kant een andere bestemming moet krijgen. Winkels zullen er niet meer komen… uiteindelijk zal sloop misschien de enige oplossing zijn. mede hierdoor is de markt op dat lege kale plein ook niet meer fictioneel en zal spoedig moeten verhuizen…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk