Katern

De Verhalen van Nieuwegein – kent u ze?

De gemeente Nieuwegein wil haar historie zichtbaar en toegankelijk maken voor inwoners en bezoekers. Daarvoor wil de gemeente samen met inwoners een plan maken. De gemeente nodigt inwoners uit om op woensdagavond 23 mei samen verhalen op te halen over bijzondere historische gebieden en plekken in de stad.

Nieuwegein heeft meer
Nieuwegein heeft een rijke geschiedenis, hoewel de gemeente vaak gezien wordt als een stad met hoogbouw, vele woonwijken en bedrijventerreinen. Nieuwegein heeft meer: winkels, uitgaansgelegenheden en recreatiemogelijkheden, maar ook een 6.000 jaar oude bewoningsgeschiedenis, prachtige kastelen en een bijzonder strategisch stelsel van kanalen en sluizen. Daarover zijn vele verhalen te vertellen.

De gemeente nodigt geïnteresseerde inwoners uit om mee te denken welke belangrijke plekken en verhalen uit de historie van Nieuwegein we beter zichtbaar en toegankelijk kunnen maken. De avond wordt gehouden op woensdag 23 mei 2018 van 19.00 uur tot 21.30 uur in De Lantaern aan de  Utrechtsestraatweg 4 in Nieuwegein.

Aanmelden
U kunt zich tot 17 mei 2018 aanmelden via d.vanderkooij@nieuwegein.nl. U bent van harte welkom uw verhalen en ideeën te delen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren