‘De tijd van dromen is nu echt voorbij’

De VVD Nieuwegein heeft haar Algemene Beschouwingen dit jaar een titel en een subtitel meegegeven: De titel “Nieuwegein aan zet!” moet aangeven dat er niet alleen meer moet worden nagedacht, plannen ontwikkeld, ideeën uitgewerkt en besproken, maar dat er tot uitvoering moet worden overgegaan. Thorbecke zei het al: “te doen”. Actie dus, en vooral zichtbaar voor de burger.

De subtitel: “de tijd van dromen is nu echt voorbij” hebben zij toegevoegd om duidelijk te maken waar Nieuwegein nu voor staat. Keuzes maken, soms pijnlijke bezuinigingen doorvoeren, stoppen met bepaalde activiteiten, maar ook investeren in de directe leefomgeving, in veiligheid, in een zorgzame samenleving, in bereikbaarheid, in de binnenstad. Geen dromen maar realiteit. Ook dat moet zichtbaar zijn voor de burger.

Door het plaatsen van een zogeheten ‘spamfilter’ is de redactie het E-mailtje van raadslid de heer van Everdingen kwijt geraakt met zijn betoog. Gelukkig is er nog het hockeyveld in die mooie echte wereld waar de heer van Everdingen mij, onder mijn blauwe paraplu, toe fluisterde dat hij iets miste op De Digitale Stad. Bij deze zijn betoog in de Algemene Beschouwingen 2003 en heb het E-mail adres van de heer van Everdingen inmiddels uit de spamlijst gehaald. Onze dochters hebben die wedstrijd overigens met 2 – 0 gewonnen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk