‘De strip van Kim Houtzager’

Iedere week tekent Kim Houtzager www.keep-in-mind.nl de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kims droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Kim: ‘Ik kende, nee, vreesde de Boogbrug. Twee keer overheen gefietst en gelijk bewondering voor zij die het dagelijks moesten doen. Maar nu gaat de Boogbrug weg. Hij had al weg moeten zijn, maar er kwam een letterlijke kink in de kabel. Het laatste verzet van de Boogbrug…’

Wist u dat de strips die Kim wekelijks maakt voor De Digitale Stad Nieuwegein gebundeld te koop zijn? Er zijn al drie delen!

Twee dorpen in oorlogstijd Deel 1

006
€19.45
Op voorraad
1
Productgegevens

Wie geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog en met name in wat er in onze stad toentertijd gebeurde moet het boek ‘Twee dorpen in oorlogstijd’ lezen.

Nog nooit eerder werd de geschiedenis van de dorpen Vreeswijk en Jutphaas tijdens de Tweede Wereldoorlog bij elkaar gebracht in één boek. Het boek gaat over Duitse spionnen, enorme stromen vluchtelingen, over vluchtende kinderen en bombardementen van strategische doelen. Een boek vol foto’s, korte verhalen, getuigenissen en herinneringen aan grote en kleine verzetsdaden. Over het herbergen van onderduikers, illegale slachterijen en het verstoppen van hele schepen om vordering door de Duitsers te voorkomen.

Veel mensen leverden een bijdrage aan het boek door hun herinneringen en beeldmateriaal te delen. Ook stelden de historische verenigingen van Nieuwegein en Hoograven, ooit deel van Jutphaas, hun kennis en materialen beschikbaar.

Auteur en samensteller Renée Blom: “Het heeft mij enorm gemotiveerd dat we met dit boek ervoor zorg dat alle informatie voor iedereen, en dus ook voor jonge mensen, makkelijker vindbaar en toegankelijk wordt.”

Bewaar dit product voor later

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk