De strip van Kim Houtzager

Iedere week tekent Kim Houtzager de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kim’s droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent.

Klik op de twee poppetjes onder de tekst om de strip te zien.

Kim: ‘Veel mensen ergeren zich aan het zwerfvuil en hondenpoep. Toch voelen maar weinig mensen zich geroepen om dit op te ruimen. ‘Waarom moet ik de rommel van een ander opruimen?’, hoor je vaak als argument. Wat ik mij eerder afvraag, is ‘waarom dumpen mensen überhaupt hun afval op straat? Is het zo moeilijk om afval in de prullenbak te doen of om mee te nemen naar huis?’. Als mensen geen afval meer op straat dumpen, hoeft de gemeente het ook niet meer op te ruimen! ’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk