‘De Schouw’ gaat wandelen voor water

Donderdag 21 maart is het dan zover: basisschool ‘De Schouw’ gaat wandelen voor water. De leerlingen van groepen 7 en 8 van de school die BEWEEGT, zullen die middag zes kilometer gaan lopen met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak. Zo kunnen zij kennis maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in landen waar schoon drinkwater niet de gewoonste zaak van de wereld is. De deelnemers aan deze tocht laten zich sponsoren door ouders, familie, vrienden en buren. Ook zijn zij al actief met het inzamelen van statiegeldflessen, om hierdoor inkomsten te krijgen.

Wethouder Hans Reusch zal die middag om 13.15 uur het startsein geven voor deze tocht, welke de deelnemers vanaf ‘De Schouw’ via park Oudegein uiteindelijk leidt naar de kinderboerderij, waar zij hun meegesjouwde water kunnen lozen in de drinkbakken van de dieren. Hierna zullen zij weer teruglopen naar hun school.

Het doel van deze, door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde sponsortocht is kinderen bewust maken van het belang van een goede sanitatie (schoon drinkwater en goede toiletten) en de voorlichting hierover. Dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken, lijkt zo normaal, maar in veel andere landen is dat wel anders! Vrouwen en kinderen besteden in ontwikkelingslanden vaak uren per dag aan het halen van water, dat lang niet altijd schoon is. In een aantal landen is er zelfs nog een enorme kindersterfte door watertekort en hygiëneproblematiek. Elk jaar sterven veel kinderen aan cholera en diarree.

De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede laten komen aan de ‘Max Foundation’. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk