De schapen zijn weer gearriveerd in Nieuwegein

Schaapsherder John Sterrenburg is weer met zijn kudde schapen in Nieuwegein. Vanaf deze week loopt de herder weer met zijn schapen en honden om het gras kort te houden. Begin deze week arriveerde hij met ca. 150 schapen in de wijk Galecop. De schapen houden het gras kort en verspreiden zaden van andere planten in hun vacht en mest. Onze videograaf Michael Simonse nam een kijkje langs de Reijnesteinseweg langs de A2 in Galecop en maakte bovenstaande video impressie.

Het beheren van grote grasgebieden door een schaapskudde heeft vele voordelen. Zo hoeft het maaisel niet te worden afgevoerd door machines en zorgt het voor een toename van de planten- en insectensoorten. Bovendien heeft de schaapskudde een educatieve functie. De schapen ‘maaien’ het gras en zorgen zo voor een verrijking van de natuur in de stad en voor extra natuurbeleving door de inwoners. De kudde schapen graast in de groenzone langs de A2 van de Wielerbaan bij Galecop tot park Oudegein. Ook wordt nog een aantal stroken buiten de dorpskern van Vreeswijk begraasd.

Herder en hond lopen in de groenzones bij Galecop, Batau Noord en – Zuid, in Doorslag en in park Oudegein. Hij is steeds maar een korte periode in een gebied.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren