De Schakel verlengt status Excellente School

Voor het tweede jaar op rij heeft OBS De Schakel uit Nieuwegein het predicaat Excellente School in ontvangst mogen nemen. In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag was de spanning maandag 26 januari te snijden tijdens de uitreiking van de predicaten Excellente School 2014. Dit was het moment waarop de scholen eindelijk in aanwezigheid van minister-president Rutte en staatssecretaris Dekker van OCW te horen kregen hoe de onafhankelijke jury had geoordeeld. Groot was de ontlading toen bleek dat het De Schakel opnieuw gelukt was. De school had ook in 2014 haar leerlingen weer een uitstekende mix van zeer goed onderwijs en structurele extra’s geboden, aldus het lovende rapport van de jury.

Volgens de jury levert De Schakel ‘complete mensen’ af en dat is precies wat de school als haar missie ziet. Nadat de school in 2013 ook al het predicaat Excellente school ontving, is het team enthousiast doorgegaan met het nog verder ontwikkelen, verbeteren en verfijnen van haar werkwijze op het gebied van onderwijsaanbod, didactiek, pedagogiek, gedrag en de Gezonde School.

Om te worden uitgeroepen tot Excellente school moet de school uitstekende onderwijsopbrengsten laten zien én haar leerlingen op drie gebieden structureel extra’s bieden. Een van die extra’s op De Schakel is het programma Gezonde school. Daarbinnen is structureel aandacht voor gezonde voedingsgewoonten, bewegen en het signaleren van motorische beperkingen. De Natuurontdektuin en de moestuin zijn onderdeel van dit programma. De leerlingen leren hierin onder andere waar hun eten vandaan komt. De moestuin wordt door de leerlingen zelf onderhouden.

Dat De Schakel een ´zwarte´ of liever kleurrijke school is geeft het predicaat nog een extra dimensie. De school, met ouders met 23 nationaliteiten, moet vaak knokken tegen vooroordelen. De goede resultaten en het behalen van het predicaat tonen nog maar eens aan de buitenwereld dat de school een prima basis is voor alle kinderen die hier in Nederland opgroeien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren