De SamenLoop Voor Hoop Nieuwegein heeft al 23 teams en 355 lopers!

De SamenLoop Voor Hoop is een evenement waarbij 24 uur lang wordt gewandeld met teams, om geld in te zamelen voor het KWF. Er wordt tijdens deze 24 uur met verschillende prachtige ceremonies stilgestaan bij de verschrikkelijke ziekte kanker. Het motto van de SamenLoop is meeleven, beleven, doorleven. Inmiddels hebben al 23 teams en 355 lopers zich aangemeld!

Afgelopen maanden is de organisatie druk geweest met het werven van teams en sponsoren. Vol trots kunnen zij nu vertellen dat ze voldoen aan alle eisen die het KWF stelt om deze SamenLoop door te laten gaan. Dit zal de eerste SamenLoop Voor Hoop in de randstad zijn, wat dit een extra bijzondere mijlpaal maakt! Iedereen is welkom – jong en oud. Het afgelopen jaar lukte het niet om deze Loop te laten plaatsvinden in Nieuwegein.

SamenLoop Voor Hoop begint op zaterdag 1 juni aanstaande om 14.00 uur en duurt tot zondag 2 juni 14.00. Het evenement vindt plaats bij atletiekvereniging Atverni in Nieuwegein.

Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen, nu ook dus voor het eerst in Nieuwegein.

Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder onderstaande ceremonies:

• De Kaarsenceremonie
Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie worden de dierbaren herdacht en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen.

• De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

De KinderLoop voor basisschoolleerlingen
Naast de ceremonies organiseren wij er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Voor meer informatie en aanmelden, bezoek de website van de organisatie in Nieuwegein of stuur een e-mail naar: nieuwegein@samenloopvoorhoop.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren