De Rank bezint zich op nieuwbouw

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft de ontwikkelingsvisie Lekboulevard-Hoog Zandveld (zuid) goedgekeurd. Dat betekent dat het kerkelijk centrum De Rank aan de Nijemonde plaats moet maken voor nieuwbouw en verhuist naar een nieuw gebouw aan het Lotusplantsoen. De SoW-gemeente Nieuwegein-zuid is daarmee in een volgende fase beland.

De begeleidingscommissie wil de komende maanden maximaal benutten om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van ideeën over een kerkgebouw om uiteindelijk te komen tot een ‘programma van eisen en wensen’. Op basis daarvan kunnen architecten, ontwerpers en stedenbouwkundigen aan de slag voor een ontwerp. Het gaat dus nadrukkelijk nog niet over ‘technische’ zaken als afmetingen, kosten, gebruikte materialen, kleurstelling of wat dies meer zij, maar over het bedenken hoe de Rank als gemeente kerk wil zijn, wat voor soort activiteiten de Rank wil ontplooien en wat voor eisen dit aan een nieuw te bouwen gebouw stelt.

Om een zo groot mogelijke groep gemeenteleden bij dit proces te betrekken zullen allerlei initiatieven worden ontwikkeld worden. Aan gemeenteleden is een aantal vragen gesteld om het denken over een nieuw kerkgebouw op gang te brengen. De vragen kunnen als leidraad dienen voor gedachtenvorming en gesprek, maar een inbreng op andere onderwerpen wordt evengoed op prijs gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk