Katern

De Nationale Diabetes Challenge

De afgelopen 4 jaar heeft de Nationale Diabetes Challenge, met veel succes, op verschillende plekken in Nederland plaats gevonden. Ook dit jaar zal de Diabetes Challenge weer in Nieuwegein georganiseerd worden, door SportID en de 5 gezondheidscentra samen. Kom in beweging en wandel elke maandagavond met ons mee van april tot en met september 2019!

Wat is de Nieuwegein Diabetes Challenge
De Nieuwegein Diabetes Challenge is een uitdaging die een groep mensen met diabetes aangaat. Het uiteindelijke doel is om tijdens “De Challenge” vier dagen aaneengesloten minimaal 10.000 stappen te wandelen / lopen, de dagelijkse geadviseerde beweging. Er zal één avond per week gewandeld worden in groepsverband en onder begeleiding van een professionele wandeltrainer. U hoeft geen ervaring te hebben met wandelen. De voorbereidingen zullen plaatsvinden onder begeleiding van fysiotherapeuten, praktijkondersteuners en huisartsen.

Het wandelen doet u grotendeels zelfstandig, maar wordt 1 keer per week, op de maandagavond, in groepsverband gedaan onder begeleiding van een professionele wandeltrainer. Er zal in twee groepen gewandeld worden met verschillende wandelafstanden. Eén groep zal uiteindelijk het doel hebben om in september 3 tot 5 km te wandelen, de andere groep heeft het doel om 10 km te wandelen. De eerste gezamenlijke wandeling start op maandag 29 april 2019. De eigen bijdrage bedraagt € 35,-. Voor stadspashouders is de eigen bijdrage € 5,-. Hiervoor krijgt u ook een Garmin Stappenteller in bruikleen.

Wanneer vindt het plaats
De eerste gezamenlijke wandeling vindt plaats op maandag 29 april 2019. De afsluitende Challenge week zal plaats vinden van 25 t/m 28 september 2019. Met drie lokale wandelingen en het eindevent georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation op zaterdag 28 september 2019. Alle deelnemers die op verschillende locaties in Nederland lokaal hebben meegelopen, komen dan naar Den Haag om de Diabetes Challenge gezamenlijk af te sluiten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Diabetes Challenge 2019, of het aanmelden voor de wandelingen, kunt u contact opnemen met uw praktijk ondersteuner / diabetesverpleegkundige: Monique van ’t Veld (mvantveld@roerdomp.nl)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren