De Meander ontvangt Daltoncertificaat

Openbare daltonschool de Meander in de wijk Batau-Zuid is al jaren een gerenommeerde daltonschool in de regio. Sinds lange tijd zijn de kinderen, het team en de ouders enthousiast over het daltononderwijs op de Meander.
De drie pijlers van het Daltononderwijs zijn: samenwerken, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Daltononderwijs gaat uit van het individuele kind en dat spreekt ouders aan. Met Daltononderwijs worden basisschoolleerlingen beter toegerust voor het middelbaar onderwijs. Kinderen leren beter plannen, samenwerken en het totaal overzien. Dit betekent echter niet dat kinderen overal vrij in worden gelaten. Integendeel. Er wordt goed bijgehouden welke taken welk kind doet. Ieder kind wordt gevolgd in het leerlingvolgsysteem.
Eén keer in de vijf jaar wordt iedere daltonschool door een visitatiecommissie uit een andere regio gevisiteerd. Pas als een school aan alle vereisten voldoet, wordt er een certificaat verleend. Hierdoor blijft de kwaliteit van het daltononderwijs gewaarborgd. Het was voor de visitatiecommissie geen moeilijke beslissing. Men roemde het pedagogische klimaat, de sfeer in school en de gemotiveerde houding van kinderen en teamleden. Kinderen staan duidelijk centraal. Er wordt zichtbaar goed onderwijs geboden en in een rustige, vriendelijke sfeer van openheid en verdraagzaamheid voelen kinderen, leerkrachten en ouders zich thuis. Door deze aanpak halen kinderen van de Meander het maximale uit zichzelf.
Op woensdag 20 april is er voor alle ouders en kinderen van 17.00 uur tot 18.30 uur een themamiddag “Meander in Beweging”. Op deze middag presenteert de school zijn kwaliteiten. Er is veel te zien op gebied van creativiteit. Bezoekers worden nadrukkelijk uitgenodigd om zelf ook de handen uit de mouwen te steken en een van de workshops te volgen.
Er worden mandala’s gemaakt, geschilderd, geknutseld, poppetjes gemaakt voor Wishes for the World, workshops gegeven op het gebied van schrijfdans, zelf hapjes maken, body percussion en muziek. Er is een uitgebreid restaurant, het schoolorkest voert de Canon van Pachelbel uit, een van de leerkrachten gaat simultaandammen, kinderen dromen over hun toekomst en er is een foto-expositie met kinderen die hun droom verbeelden. In de binnentuin staan kinderkunstwerken en de school is aangekleed met zelf gemaakte bloemstukken. Ook is er een samenzang met Franse chansons. De themamiddag is ook voor andere belangstellenden vrij toegankelijk. De Meander kunt u vinden op de Morelgaarde 15 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk