De leukste lente puzzeltochten om te rijden met je autohuur

De lente staat voor de deur, en wat is er nou fijner dan er op uit te gaan en wat van eigen land te ontdekken? Nederland beschikt over de mooiste plekjes en ook al zijn er geen bergen, toch kan je in ons landje de mooiste autoroutes vinden. Met een puzzeltocht, bijvoorbeeld, kan je de meest bijzondere en mooie plekken tegenkomen op een interactieve manier, dus waarom niet een keer de auto pakken met een puzzeltocht erbij? Kies voor je eigen regio, ontdek een geheel nieuwe regio of kies voor een autopuzzeltocht op thema of zelfs op maat gemaakt, de mogelijkheden zijn oneindig.

In Nederland worden regelmatig autopuzzeltochten georganiseerd voor liefhebbers van road trips en auto’s. Zo worden er regelmatig autopuzzeltochten georganiseerd voor een bepaald soort oldtimer, dan kun je deze bijzondere wagens allemaal op dezelfde dag voorbij zien komen. Mocht je nou niet over een oldtimer of überhaupt een auto beschikken, maak je geen zorgen. Ook met een gehuurde auto zijn deze routes en speurtochten betaalbaar te doen. Dit zijn de heerlijkste autospeurtochten en -puzzelroutes van Nederland, zowel georganiseerd als zelfstandig!

1. Rij de Elfstedentocht met de auto
We blijven iedere winter maar weer hopen dat we de Elfstedentocht (op ijs) kunnen schaatsen, maar het lijkt er nooit helemaal in te zitten. Dus waarom niet voor een andere optie kiezen? De Friese elf steden zijn prachtig en er lopen prachtige routes door het Friese platteland. Net zoals de Elfstedentocht op ijs, begint en eindigt deze speurtocht in Leeuwarden, waar je eerst de Waag kan vereren met een bezoekje. Van Leeuwarden rijdt je naar Sneek. De oude Sneekse Waterpoort mag niet gemist worden tijdens deze route. Vanaf daar rijdt je door naar IJlst en Sloten, twee typisch authentieke Friese dorpjes. Vanaf Balk volg je de kust van het IJsselmeer en door de dorpjes Stavoren, Hindelopen en Makkum die voornamelijk dankzij de Elfstedentocht beroemd werden. Deze plekjes zijn heerlijk om te stoppen voor een kopje koffie of een lekkere lunch. Vervolgens rijdt je via het platteland door naar het oude Workum en Bolsward. Uiteraard vervolgt de route zich door het gemoedelijke Harlingen, Franeker en Dokkum.

2. Ontdek het Achterveld met de Auto, Motor en Bromfiets Club
De Auto, Motor en Bromfiets Club organiseert ieder jaar meerdere auto puzzeltochten. Er zijn weinig voorwaarden voor het deelnemen, je hoeft alleen je eigen transport en volle tank benzine mee te nemen. En natuurlijk zin om het Achterveld te ontdekken. Je hoeft geen lid te zijn van de club of over een oldtimer te beschikken om deel te nemen aan deze georganiseerde puzzeltochten, dit is dus een ideale tocht die je met je goedkoper autohuur kan doen. Ook motoren en bromfietsen zijn uiteraard welkom. De puzzeltocht wordt altijd uitstekend georganiseerd en biedt iedere keer weer wat nieuws, zodat het nooit hetzelfde is. Ze beschikken over goede instructeurs die beginnende puzzeltochtrijders op weg kunnen helpen zodat alles veilig blijft. Daarnaast zijn er ook nog verschillende klassen en kan er in iedere klasse een bijzondere prijs gewonnen worden!

3. Met een vintage Trabant door de Peel
Beschik je niet zelf over een oldtimer maar wil je toch een keer een tocht maken in een vintage auto, ga dan eens voor deze tour met een Trabantje door de Peel! De Trabant is een bijzonder wagentje wat slechts in het oude Oost-Duitsland geproduceerd werd. Er bestaan er dus ook niet veel van. Het schattige wagentje is een heus collecters item. Dankzij 1001 uitjes op wielen hoef je zelf niet over de wagen te beschikken om deel te kunnen nemen aan deze fantastische autopuzzeltocht. Je kan hem al met twee personen maken, maar je kan ook je hele familie, vriendengroep of bedrijf meenemen om het meest originele uitje te organiseren. Voor een zacht prijsje tour jij inclusief benzine urenlang door het Hollandse platteland met een goed onderhouden vintage Trabant. In de Peel kan je heerlijk genieten van mooie routes, en mocht je interesse hebben het één en ander leren over de oude Turfstekers. Daarnaast leer je verscheidene dingen over de Trabant en zijn geschiedenis. Een absolute must voor liefhebbers van oldtimers en road trips!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren