‘De kunst van recyclen’

Het project ‘De kunst van recyclen’ op de buitenschoolse opvang in Nieuwegein heeft mooie resultaten opgeleverd. In de gemeente Nieuwegein hebben tien BSO’s, elf workshopprogramma’s gehouden. Op de buitenschoolse opvang in Nieuwegein zijn van september 2012 tot en met maart 2013 workshops gehouden met het doel inzameling en recycling van oude elektrische en elektronische apparaten onder de aandacht te brengen. Zowel de BSO’s als de kinderen hebben de workshops erg leuk gevonden. Het is namelijk niet alledaags dat je zomaar een toetsenbord of radio uit elkaar mag halen.

In de workshops hebben kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar geleerd dat in elektrische apparaten heel veel waardevolle materialen zitten die opnieuw gebruikt kunnen worden. De kinderen hebben allerlei oude apparaatjes uit elkaar gehaald en gerecycled. Van de verschillende onderdelen zijn leuke kunstwerken gemaakt en tentoongesteld in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier in Nieuwegein. Aan het einde van de workshops hebben de kinderen een kleine test gedaan. Daaruit blijkt dat ze nu allemaal weten dat apparaten ingezameld moeten worden op de milieustraat of in de winkel en hoe de verschillende materialen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren