De Krullevaar bezoekt de nieuwe bibliotheek

Leerlingen uit groep 3 van basisschool De Krullevaar bezochten woensdag 29 februari de nieuwe bibliotheek. De kinderen werden ontvangen in het theatertje van de bibliotheek. Daar werd voorgelezen uit “Jubelientje leert lezen.” Daarna leerden ze door een speurtocht de bibliotheek beter kennen.

Lezen is de basis voor al het verdere leren. De Krullevaar stimuleert het lezen dan ook extra door dit bibliotheekbezoek, maar ook bijvoorbeeld door voorleessessies en door ouders te stimuleren hun kinderen op een kinderblad te abonneren. Kijk voor meer informatie over De Krullevaar op www.krullevaar.nl.

De centrale bibliotheek is eind november verhuisd naar het nieuwe stadshuis. De nieuwe bibliotheek of “De tweede verdieping” heeft ruimere openingstijden (doordeweeks van 09.00 tot en met 20.00, zaterdag tot 17.00) dan de oude vestiging. Een nieuwe attractie vormt het gamelab waar kinderen spelletjes kunnen spelen op een Xbox Kinect. De bibliotheek wil het informatiecentrum worden voor alles wat met Nieuwegein te maken heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk