De Kolfstedetunnel wordt opgeknapt!

De Kolfstedetunnel wordt een belangrijk onderdeel van de omleidingsroute naar City Nieuwegein. Tijd voor een opknapbeurt dus! Het voet- en fietspad is inmiddels schoongemaakt. Ook is het vanaf nu verboden nog graffiti te spuiten in de tunnel. Er zijn bordjes opgehangen waar dit verbod duidelijk op vermeld staat.

Naast de schoonmaak van de tunnel vernieuwt de gemeente Nieuwegein de verlichting. Met de vernieuwing van de verlichting is straks ook in het donker alles goed zichtbaar en licht. Zo loop en fiets je ‘s avonds met een veilig gevoel van en naar City.

Bewoners voelden zich onveilig
Dagelijks gaan er bijna 300 voetgangers en fietsers door de tunnel om op Cityplaza te komen. De bewoners in de aanliggende wijk de Doorslag hebben al eerder laten weten zich onveilig te voelen als zij door de tunnel moeten begeven naar de andere kant van de Zuidstedeweg. Het zou smerig zijn en donker. Dat wordt nu opgelost.

De tunnel onder de Zuidstedeweg zou de komende jaren de enige optie zijn voor de bewoners om op Cityplaza te komen. De iets verderop aanwezige Weverbrug zal 26 februari aanstaande aggesloten worden vanwege de verbouwing van City West. Eerder was besloten dat deze niet vervangen zou worden. De bewoners zijn blij dat de Kolfstedetunnel nu een opknapbeurt krijgt.

De Kolstedetunnel

Looproutes naar City Nieuwegein
De Weverbrug wordt per 26 februari voor een lange tijd afgesloten. Vanuit de Doorslag wandel je naar City door de Kolfstedetunnel. Vanuit de City West en de Rijtuigenbuurt loop je via de Hagestede, Ruiterstede en Schouwstede.

Benieuwd naar de beste looproutes tijdens de komende werkzaamheden? Wij hebben ze voor je uitgetekend in onderstaande plattegrond. De looproutes worden ook met bebording van en naar City Nieuwegein aangegeven. Houd er rekening mee dat er gedurende de bouw tijdelijke aanpassingen in deze looproutes kunnen ontstaan. Ook dit zal dan goed worden aangegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk