De inschrijving voor Kern met Pit 2021 is geopend

Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor je buurt? Dan is het nu tijd voor actie! Kern met Pit, een initiatief van KNHM foundation, daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft.

Wil je ook graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander idee voor je buurt? Maar hoe krijg je dat voor elkaar, hoe kom je aan geld? Hoe kom je aan extra handjes? Hoe regel je een vergunning bij de gemeente? Kern met Pit helpt jou, met 200 KNHM-adviseurs door het hele land, om aan de slag te gaan. Je krijgt een eigen adviseur, je kunt gratis workshops volgen en je hebt de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis in te zetten.

Benieuwd naar eerdere voorbeelden? Eerder deed al de Buurt pluktuin Dotterbloem/Ereprijs uit Nieuwegein mee. Een stuk gemeente grond naast geluidswal tussen Dotterbloem 19 en 21. met als doel een eetbare/pluk tuin, denk hier bij aan fruitbomen, bessenstruiken en bloeiende planten. Aangevuld met een tuintjes waar kinderen zelf iets kunnen planten en zaaien. Neem hier een kijkje naar dit prachtige initiatief uit Nieuwegein. Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

Inschrijven
Meer dan tweeduizend bewonersgroepen hebben de afgelopen edities met succes aan Kern met Pit deelgenomen. Denk aan het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie, of het organiseren van een groot theater waar het hele dorp aan mee doet. Heb jij ook een goed idee voor je buurt? Schrijf je dan hier in voor Kern met Pit editie 2022!

Vanaf 1 september tot 1 november 2021 kun je je als bewonersgroep inschrijven voor Kern met Pit editie 2022. Nu werken de deelnemers van editie 2021 aan de uitvoering van hun droom voor de buurt.

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staat de organisatie voor je klaar met tips, advies en contacten in het netwerk van Kern met Pit. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren