De Imagine Multi Culti dag 2019

Op zaterdag 7 september aanstaande zal er weer een Imagine Multi Culti dag plaatsvinden. Deze dag heeft als doel zoveel als mogelijk mensen uit te nodigen die graag willen laten zien trots te zijn op hun eigen cultuur.

De bezoekers kunnen met deze mensen de hele dag het leven vieren, dit om meer begrip en verbroedering te kweken tussen de diverse culturen. De dag start om 11.00 uur en zal eindigen om 23.00 uur en vindt plaats in het Petanque Centrum aan de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein.

Samen koken en samen eten met onze bezoekers
Op het terrein zullen 5 enorme keukens opgesteld staan waar vrijwilligers heerlijk aan het koken zijn. Dit zullen de Surinaamse, Egyptische, Nederlandse, Syrische en Griekse keukens zijn. Tegen etenstijd gaan we daar met al onze bezoekers lekker een hapje eten (bij de toegangsprijs inbegrepen) want samen eten verbind.

Optredens diverse artiesten
Gedurende de dag zijn er op twee grote podia tal van optredens van een mix van verschillende artiesten. Van Syrië naar Afrika en van Nederland naar Nieuw Zeeland en alles wat daar tussen in zit. Een paar optredens zijn er op ingericht om samen met het publiek een workshop achtig optreden te doen. Met zijn allen trommelen op rommel of onze oerkreet vinden tijdens een echte Haka.

Een grote binnenmarkt voor iedereen
Tijdens de dag is er ook een grote markt. (Binnen) Op deze markt is het natuurlijk echt cultuur snuiven omdat wij een enorm divers aanbod hebben van verschillende standhouders. Van leuke producten, verzorging, stichtingen naar voeding en mooie kunst. Voor iedereen is er wat te krijgen en zeer zeker ook te kijken. Op de markt zult u verrast worden door wervelende volksdansers of heerlijk weg deinen op Djembee muziek.

Kinderprogramma
Voor de kinderen is er een leuk kinderprogramma georganiseerd. Van suikerspin, popcorn, ijsjes naar mooie springkussens. Daarnaast kunnen de kinderen dromenvangers maken of muziek instrumenten. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnenkomen. Hierdoor hebben de ouders hun handen vrij om te genieten van de rest van het programma. Het terrein is omheind en afgesloten.

Kunst is ook cultuur
Met de bezoekers samen wil de organisatie graag een kunstwerk bouwen. Midden op het terrein staat een grote wensen- en talentenboom opgesteld. Iedereen wordt opgeroepen om hier hun wensen op te hangen maar ook om hun talenten te verbinden aan de wensen van andere mensen.

Klik hier voor het hele programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren