De Groene Voetstappen van de Trompetvogel

Door mee te doen aan het project Groene Voetstappen, stimuleerde P.C.B.S. De Trompetvogel de 251 leerlingen en hun ouders om te voet en per fiets naar school te komen. “Erg belangrijk!”, vindt wethouder Hans Reusch. “Want dit is veiliger èn gezonder. En het is beter voor het milieu.” In totaal spaarden de leerlingen 2841 Groene Voetstappen. Groep 8 was met 357 Groene Voetstappen de winnaar en ontving donderdag 22 september uit handen van wethouder Hans Reusch de wisselbeker.

De Trompetvogel organiseerde ook een “Versier je fiets” dag. Want dat maakt het fietsen naar school nog leuker, bedachten de leerlingen van het junior veiligheidsteam uit groep 7 en 8. De jury koos uit elke klas een winnaar. Zij krijgen een ingelijste foto van hun winnende versierde fiets en gingen met wethouder Hans Reusch en groep 8 op de foto.

De actie Groene Voetstappen draagt bij aan duurzame mobiliteit. Duurzame mobiliteit gaat over bewust vervoer. Om Nieuwegein leefbaar te houden, nu en in de toekomst, zijn bewuste keuzes belangrijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk