De ervaring van een geadopteerde

Het J.A.P. is dus gestart met 5 deelnemers, 4 jongens en 1 meisje. De jongste is 13 jaar en de oudste is 20 jaar. Ze doen ieder mee met een andere partij, namelijk de PvdA, Groenlinks, D66, PGN en het CDA. En aan Joeri Eijzenbach (13 jaar, Cals College) is gevraagd hoe hij het de eerste maand gevonden heeft:

“Via de volleybal club ben ik in aanraking gekomen met het jongeren adoptie plan. Een team genoot gaf mij een foldertje over een informatie avond. Dat leek mij wel leuk dus ik ging kijken. En zo ben ik bij het jongeren adoptie plan terechtgekomen. In het begin leek het mij niet erg leuk, omdat ik nog niets wist van politiek, maar na uitleg van NewFun veranderde die gedachte.”

“Ik wist nog niet met welke partij welke streefpunten had dus op de tweede informatie avond toen alle partijen hun woordje kwamen doen ben ik daarna bij de PvdA gaan kijken. Het leek me wel leuk om in een grote groep te werken. De sfeer was leuk en de gedachtes bleken over het algemeen overeen te komen met de mijne.”

“Wat me vreselijk lijkt zijn onderwerpen als geldzaken zonder dat duidelijk is waarvoor het is. Je praat alleen over het geld dat wordt uitgegeven aan bepaalde dingen. Het praten over mensen lijkt mij veel leuker. Als je dan een besluit neemt wat iemand echt helpt is die persoon er blij mee, en dat geeft mij dan een voldoening. Bijvoorbeeld dat we konden beslissen over fl 150,00 eindejaarsuitkering voor de minima.”

“Ik ben nu bij twee fractievergaderingen geweest en bij de raadsvergadering. De eerste keer snapte ik er nog niet zoveel van. Daarom heb ik vooral geluisterd en dingen gevraagd die ik niet snapte. Dat het moeilijk is, komt ook doordat we het hadden over onderwerpen die al langer spelen. In januari komen er nieuwe onderwerpen, daar kan ik dan vanaf het begin aan meedoen. Ik weet nog niet of ik later nog doorga met de politiek, eerst maar eens dit afmaken.”

Newfun is nog druk bezig met zoeken naar meer deelnemers. Want de andere partijen zijn ook erg geïnteresseerd om een jongere te begeleiden en ook bij de PVDA, D66, Groen-Links en PGN kunnen nog extra jongeren geplaatst worden. Wie weet is dit ook voor jou de kans om mee te praten over wat jij belangrijk vindt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren