De eerste Cronyck de Geyn van 2003 is verschenen!

In het eerste nummer van het kwartaaltijdschrift van de Historische Kring Nieuwegen, de Cronyck de Geyn, is als hoofdartikel een verhaal opgenomen van Jonna dommerholt en Gerard de Waard over de historie van winmolens in het algemeen en die in Nieuwegein in het bijzonder.

De vaste rubriek “voor u gelezen in…….” refereert aan een artikel in het dagblad Het Centrum van september 1931, toen boven een weiland aan de Liesbosch een vliegshow werd gehouden. Stuntvliegers van de Arbeitsgesellschaft Bayrischen Piloten lieten toen voor een talrijk publiek uit de verre omgeving zien wat zij in hun lichte vliegtuigjes zoals konden en durfden uithalen.

De Cronyck de Geyn is het blad voor leden en donateurs van de Historische Kring, die het elk kwartaal gratis krijgen toegezonden. Losse nummers zijn verkrijgbaar in Museum Warsenhoeck voor € 3,00.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: