De eerste beelden: Trams komen in botsing met elkaar

Nabij de tramremise in Nieuwegein zijn twee trams met elkaar in botsing gekomen. Er zijn geen gewonden gevallen. Het lijkt erop dat een tram op een stilstaande tram is gebotst op een zijspoor. De tram is behoorlijk beschadigd. Vorige maand lag het tramverkeer ook al stil na een aanrijding. Toen botste een tram op een auto. Veel hulpverleners waren ter plekke maar konden na analyse weer vertrekken.

Er zaten ongeveer 12 mensen in de tram. Een inzittende laat onze redactie weten: ‘Was erg geschrokken. Mijn eerste reactie was om de machinist te checken want de cabine zag er behoorlijk beschadigd uit. De machinist had moeite om zijn cabine uit te komen. Ik zag ook wat rook maar gelukkig ontstond er geen brand. Ik ben zo snel mogelijk daarna de tram uitgestapt.’

Het ongeluk zou rond 08.24 uur gebeurd zijn nabij de bocht net voor de Symfonielaan. Onze reporter Frits Kleppe was ter plekke. Hulpverlening had zich opgesteld aan de zijkant van de Tramremise aan de Remiseweg. Zowel brandweer, politie als de ambulance waren in grote getalen  aanwezig.

Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is. U-OV heeft bussen ingezet voor het vervoer van de passagiers. De lijnen 74 en 77 rijden daardoor vaker tussen Utrecht en Nieuwegein. Door het ongeval is er voorlopig geen tramverkeer mogelijk.

Heeft u beeldmateriaal dan mag dat naar: redactie@pen.nl of via Whatsapp naar ons mobielnummer: 0646139696.

Updates volgen op deze pagina.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk