De draad maar weer oppakken

Zo de feestdagen liggen weer achter ons. En Nederland gaat weer aan het werk, tenminste de meeste van ons want een steeds groter worden groep moet thuis blijven omdat het werk ophoudt of omdat ze overcompleet zijn verklaard zoals dat zo mooi heet.

Maar niet getreurd voor de burgers van Nieuwegein want we hebben nu toch Geinwys of iets wat er op lijkt. Daar kunnen die burgers terecht met hun problemen en dan wordt men geholpen snel en adequaat.

Gelooft u het? Nou ik heb mijn twijfels erover want als ik al die krantenbericht lees over dat clubje dan bekruipt mij het gevoel van een stuk onmacht. Hoe kunnen zulke jonge mensen zoveel kennis en vaardigheden hebben om alle soorten van burgers en hun problematiek te tackelen? De goede natuurlijk daar gelaten. Als je vroeger ging werken moest je onderaan de ladder beginnen en je het vak eigen maken tegenwoordig kan je gelijk alles want je hebt er toch voor geleerd? Maar hoe leer je levenservaring? Juist, door het leven te hebben geleefd. Maar goed laten we ze het voordeel van de twijfel geven en afwachten hoe e.e.a. gaat verlopen.

Ik heb trouwens de nieuwjaarsreceptie via Internet gevolgd. Leuke bijeenkomst en wat ik erg goed vindt is dat men nu tegenwoordig het samen viert met meerdere organisaties. Minder recepties waar je naar toe moet en je ziet iedereen op dezelfde plek en tijd dus kostenbesparing. Heeft u trouwens onze burgervader horen zingen? Niet onverdienstelijk hoor voor een amateur. Maar Frans, ik zou er geen carrière van gaan maken als ik jou was.

Na de verhalen over scheuren in de parkeergarage van het Stadshuis ben ik toch maar gaan kijken in het centrum of het Stadshuis nog overeind stond. Gelukkig wel maar is dit nu een nieuw Hot item van meneer de Mol of is het werkelijk een probleem?

Zijn er nu vragen gesteld aan het college hierover of wacht hij tot meer aandacht kan krijgen? Ben benieuwd, want als het echt waar is is dit een flinke tegenvaller voor onze Bob de Bouwer, u weet wel: de verantwoordelijk wethouder Hans Adriani. Maar kan het dan opgelost worden en hoe maar zeker de financiële kant moet ook niet worden vergeten anders krijgt Bakthali nog gelijk met de totale kosten van het Stadshuis.

Ook ik kan niet om het nieuws van Parijs heen. Een paar idioten die meenden het gelijk aan hun kant te hebben en maar te gaan moorden. Volgens mij is het nooit de bedoeling van Allah of God om uit zijn naam te gaan moorden wat sommige ook zeggen. Natuurlijk je kan het niet eens zijn met andere mensen over geloof. Maar we zijn het ook vaak niet eens over politiek, voetbal en zelfs het weer.

Vrijheid van meningsuiting is inderdaad een groot goed, net als de vrijheid van godsdienst maar wie zou ik zijn als ik een ander ga vertellen wat hij of zij moet geloven. Volgens mij staat er zowel in de bijbel als in de koran dat je liefde en verdraagzaamheid moet uitdragen. Dat lijkt mij persoonlijk een hele goede insteek om met andere mensen om te gaan. Laten we elkaar met respect behandelen. Dus eigenlijk Hoe jezelf graag behandelt zou willen worden. Nogmaals de vrijheid van meningsuiting is een erg groot goed maar moet ik alles wel kunnen en MOETEN zeggen? Is het soms niet beter om een keer iets niet te zeggen? Worden we daar slechter van?

Ik denk niet dat mensen elkaar slecht willen behandelen maar dat er erg vaak een andere kracht achter zit die een heel ander belang voor ogen heeft. Natuurlijk moet je een grap, een stuk satire kunnen maken over iets of iemand maar iemand tot op het bot beledigen gaat mij persoonlijk te ver.

Volgens mij zijn er in de wereld meer goede moslims dan slechte. Dat handjevol wat het voor de meerderheid verpest. Goh, waarvan kennen wij dat hier nu in Nederland? Oh ja, onze beroemde voetbal hooligans. Die meenden ook dat ze elkaar kunnen en mogen verrot slaan. Dus mensen, verdraagzaamheid is van alle dag.

Maar wat mij wel opvalt is het volgende: er sterven 12 mensen in Parijs maar op bijna hetzelfde moment sterven er 250 mensen in Kenia, 150 mensen in Ivoorkust, en nogeens honderden in Syrië en Irak. En daar hebben we geen 3 miljoen mensen in Parijs zien lopen als protest.

Met een verdraagzame groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk