De Dichter brengt bewoners DICHTER bij elkaar

Op vrijdag 12 december is de nieuwe locatie De Dichter, aan de Richterslaan, feestelijk geopend. De Dichter is een woongebouw van Mitros met 50 appartementen voor senioren en vier kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie. Zorgspectrum verleent hier zorg. De opening stond in teken van de bewoners. Het samenleven, elkaar helpen en de betrokkenheid van de bewoners is zeer groot in De Dichter. Mitros, Zorgspectrum en de gemeente zijn daar ontzettend blij mee. Want hiermee is de nieuwbouw van dit prachtige gebouw helemaal geslaagd.

Tijdens de opening onthulden enkele bewoners samen met wethouder Hans Adriani en kleurrijk mozaïek. In De Dichter zijn bewoners al geruime tijd bezig met het maken van mozaïeken. De mozaïeken hebben ook een functie. Ze geven de verdiepingsnummers aan en geven tegelijk sfeer aan de hal.

De wethouder toonde zich trots. Niet alleen op de het prachtige gebouw, maar vooral op de goede combinatie van wonen en zorg. “Dat is wat Nieuwegein nodig heeft”, aldus de wethouder. Miriam Groenendijk van Zorgspectrum benadrukte hoe fijn het is dat de bewoners voor elkaar zorgen. Zo helpen enkele bewoners uit de appartementen dagelijks met de lunch voor de mensen met dementie. Gewoon omdat zij dat graag willen en blij zijn dat zij dat kunnen doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk