De ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein

Op zondag 26 maart aanstaande is er tussen 11.00 uur en 17.00 uur vanalles te beleven op en rond de waterwegen van Nieuwegein. Dan is de tweede editie van ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein. Deze ‘Dag van de Vaart’ vormt de opening van het vaar- en buitenseizoen in Nieuwegein. Wethouder John van Engelen zal deze activiteit om 11.00 uur openen op Museumwerf Vreeswijk.

Het bijzondere van deze ‘Dag van de Vaart’ is dat het evenement nu door verschillende Nieuwegeinse organisaties wordt gedragen. Dit zijn: Museumwerf Vreeswijk, Historische Kring Nieuwegein / Museum Warsenhoeck, IJssalon Sweets & Ice, Activiteitengroep Vreeswijk, Dorpshuis Fort Vreeswijk, Wijkplatform Vreeswijk, Natuurkwartier, Club Rhijnhuizen en de Fortwachter op Fort Jutphaas.

Diverse activiteiten
Na de opening van dit weekend door de wethouder en de club van de Vaart van Nieuwegein zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Zo kun je genieten van muziek op de Museumwerf aan de Wierselaan in Vreeswijk en een speciale rondvaart maken door Nieuwegein. Drie schepen zullen tussen Vreeswijk, het Natuurkwartier en Jutphaas gaan varen. Zowel op als aan het water is er van alles te doen.

Klik hier voor het hele programma.

Tickets
Voor De Dag van De Vaart van Nieuwegein zijn toegangskaarten nodig. Deze kosten € 2,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). De tickets zijn vanaf 21 maart te koop op de locaties: IJssalon Sweets & Ice (Herenstraat 17), Museumwerf Vreeswijk (Wierselaan 113) en Museum Warsenhoeck (Geinoord 11). Heeft u een StadsPas? Dan krijgt u gratis entree als u uw StadsPas en legitimatie laat zien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk