De ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein

Op zaterdag 9 en zondag 10 april aanstaande is er tussen 11.00 uur en 17.00 uur vanalles te beleven op en rond de waterwegen van Nieuwegein. Dan is de eerste editie van ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein. Deze ‘Dag van de Vaart’ in Nieuwegein -het zijn er eigenlijk twee- vormt de opening van het vaar- en buitenseizoen in Nieuwegein.

Het bijzondere van deze Dag van de Vaart is dat het evenement nu door verschillende Nieuwegeinse organisaties wordt gedragen. Dit zijn: Museumwerf Vreeswijk, Historische Kring Nieuwegein / Museum Warsenhoeck, IJssalon Sweets & Ice, Activiteitengroep Vreeswijk, Dorpshuis Fort Vreeswijk, Wijkplatform Vreeswijk, Natuurkwartier, Club Rhijnhuizen en de Fortwachter op Fort Jutphaas.

Diverse activiteiten
Na de opening van dit weekend door de wethouders en de club van de Vaart van Nieuwegein zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Zo kun je genieten van muziek op de Museumwerf aan de Wierselaan in Vreeswijk en een speciale rondvaart maken door Nieuwegein.

Aan de kade van de Museumwerf zullen diverse Museumschepen aangemeerd liggen waaronder de sleper Ertskade, de klipper Trio en het directieschip Nora. De eigenaren zullen op het schip of in het Theehuys een presentaite geven over het schip. Natuurlijk zijn er nog meer schepen en kunnen kinderen deelnemen aan de speel-sluis of een tros gooien. Binnenkort is het hele programma te lezen op de website van dit evenement.

Tickets
Voor De Dag van De Vaart van Nieuwegein zijn toegangskaarten nodig. Deze kosten €2,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis) en zijn geldig voor beide dagen. De tickets zijn op 9 en 10 april te koop op de locaties: IJssalon Sweets & Ice, Museumwerf Vreeswijk en Museum Warsenhoeck. Van 5 tot en met 8 april is er voorverkoop bij IJssalon Sweets & Ice. Heeft u een StadsPas? Dan krijgt u gratis entree als u uw StadsPas en legitimatie laat zien.

De Vaart van Nieuwegein
Vorig jaar vierde Nieuwegein haar 50-jarige jubileum. Een aantal Nieuwegeinse Musea, waaronder Museumwerf Vreeswijk boden als cadeau gratis rondvaarten aan over de eeuwenoude wateren. Nieuwegein werd hiermee definitief als Openluchtmuseum op de kaart gezet. Wegens groot succes is het cadeau nu uitgegroeid tot De Vaart Van Nieuwegein. 

‘Op 9 en 10 april is de eerste editie van de Dag van De Vaart Van Nieuwegein maar als het aan ons ligt organiseren we dit Nieuwegeinse evenement de volgende jaren weer. Wilt u in de komende jaren ook bijdragen aan de organisatie van De Dag van de Vaart en daarmee onderdeel zijn van De Vaart van Nieuwegein? Neem dan contact op!’

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren