Katern

‘De Dag van de Hond’ bij KVN

Op zondag 22 mei is het ‘De dag van de Hond.’ Het thema dit jaar is Ras + Hond. De Kynologen Vereniging Nieuwegein (KVN) organiseert die dag een Stamboomloze (rasloze) hondenkeuring. Deze zogenaamde Stablo-Match is van 10.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats bij het clubgebouw van de vereniging aan de Galecopperzoom 3. Aanmelden kan via de website van KVN. De inschrijving sluit 30 april. De dag is voor baasjes met honden zonder stamboom; kruisingen en look-a-likes. Maar ook gecastreerde honden met stamboom die normaal gesproken zijn uitgesloten van een gewone show mogen meedoen!

De dag begint om 10.00 uur met de eerste keuringen. Er wordt op exterieur gekeurd door een keurmeester, Er wordt o.a. gekeken naar de bouw van de hond, de oren en ogen, de staart en het gangwerk. Daarnaast is er een onderdeel Baas-Hond, waarin punten gehaald kunnen worden. In het keuringsrapport worden de scores van uiterlijk, gedrag en spel bijgehouden en uiteraard zijn er leuke prijzen te behalen. De dag eindigt om ongeveer 16.00 uur met een overall prijswinnaar in beide categorieën.

Verder zijn er die dag diverse leuke kraampjes waar je koekjes en leuke speeltjes voor je hond kunt kopen, is er allerlei lekkers te verkrijgen in de kantine en zal er een springkussen zijn voor de kinderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk