De campagne loopt ten einde.

Door Johan Gadella, Lijsttrekker VVD-Nieuwegein
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om iedereen die zich heeft ingezet voor onze campagne te bedanken voor alle energie die erin gestoken is. Dat geldt voor de VVD kandidaten voor de gemeenteraad, maar zeker ook voor de vrijwilligers die met enorme geestdrift en energie gewerkt hebben aan de campagne. De basis van een politieke organisatie is de inzet van vrijwilligers. Zonder hen kan een politieke organisatie niet bestaan. Ik ben daarom zeer verheugd dat Mark Rutte onze verkiezingsmarkt heeft bezocht. Hij sprak waarderende woorden over de vrijwilligersinzet. Zijn enthousiasme en aandacht voor iedereen die zich voor onze campagne heeft ingezet, is ook niet onopgemerkt gebleven in de Nieuwegeinse samenleving. We hebben heel veel positieve reacties gekregen en een aantal nieuwe leden. 
Onze campagne draait om de volgende 9 kernvraagstukken: • Lage gemeentelijke lasten, OZB geen melkkoe!• Vandalen gaan betalen! Consequente aanpak van overlast en  criminaliteit.• Trots op uw leefomgeving• Een krachtige economie, aan het werk, ook met een uitkering!• Verkeer moet rijden• Niet hangen maar sporten• Meer variatie in wonen• De cliënt centraal in de WMO• Respect, eigen verantwoordelijkheid, particulier initiatief
De vele gesprekken die ik met de kiezers daarover gevoerd heb geven ons een duidelijke bevestiging van de zojuist benoemde speerpunten. 
Vier reacties die ik op de verkiezingsmarkt opving over veiligheid:“ Er moet meer toezicht in onze wijk zijn”. “ Laat ouders meebetalen aan het wangedrag van hun kinderen”. “ Waarom hangen er geen camera’s op onveilige plekken?”  “ Waarom wordt er met 2 maten gemeten bij Roma’s?”
Vier reacties over werk en economie:“ Een jongere moet of naar school, stage, of aan het werk. Het is toch belachelijk dat er onder school en werktijd wordt rondgehangen.” “ Er is nog zoveel te doen in de stad, kijk naar het groen of de bejaardenzorg, waarom kunnen werklozen daar niet helpen, dan doen ze wat terug voor hun uitkering en verbeteren ze hun kansen op een betaalde baan.” “ Ze moeten die uitkeringsfraude met zwart bijklussen eens goed aanpakken.”“ Help ondernemers met veel minder bureaucratie, dan kunnen ze doen waar ze goed in zijn: Ondernemen en banen creëren”.
Veel vragen zijn er ook gesteld over het financiële beleid van de VVD. Hoe zou er bezuinigd moeten gaan worden. Daarover wil ik graag nogmaals onze visie geven. “De VVD zit als enige partij al sinds de gemeentewording in het college en mede daardoor heeft Nieuwegein relatief zeer lage lasten in vergelijking met andere gemeenten. De VVD wil dit zo houden!”Hoe kijkt de VVD aan tegen de onontkoombare bezuinigingenDat er bezuinigd moet worden is voor de VVD al langer duidelijk, ook bij andere partijen begint dat besef door te dringen. Wij verwachten dat er in 2012 fors wordt gekort op de uitkeringen uit het gemeentefonds, onze belangrijkste bron van inkomsten. In de coalitieonderhandelingen dienen voor de begroting van 2011 onderwerpen gezocht te worden waarop bezuinigd gaat worden.
Ons uitgangspunt:

Niets is voor de VVD heilig, wij willen alle begrotingsposten doorlichten. Ook op efficiëntie en doelmatigheid. Wij zullen dus niet op voorhand zeggen dat er op bijv. sport niet gekort wordt. Wij willen alles integraal afwegen en geen valse verwachtingen wekken.
Criteria zijn voor ons o.a.A. Betreft het een wettelijke verplichte taak?B. Heeft de begrotingspost betrekking op een kerntaak van de gemeente?C. Is uitbesteden of samenwerking met omliggende gemeenten mogelijk om de taak voordeliger uit te voeren?D. De VVD wil alleen nieuwe onderwerpen in het collegeprogramma opnemen als de financiering geregeld is. Dus oud voor nieuw (een oude taak schrappen om iets nieuws te kunnen doen).E. Tariefsverhogingen gemeentelijke belastingen zijn onwenselijk dus pas bespreekbaar als alle andere mogelijkheden echt uitgeput zijn.F. Zaken zoals een selectieve vacaturestop, snijden in inhuur, snijden in aantallen ambtenaren, subsidies, taken, faciliteiten zijn helaas onontkoombaar. Burgers zullen samen ook meer zelf moeten oppakken.
De VVD is helder en eerlijk naar de mensen. Geen valse beloftes, geen wegkijkgedrag bij problemen, maar mouwen opstropen, luisteren naar de adviezen van onze burgers en aan de slag. Wilt u dat ook, stem dan VVD op 3 maart en 9 juni.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk