De BuitenWijzer 2015-2016 is uit

Op woensdag 22 april overhandigde Wethouder Peter Snoeren een exemplaar van de BuitenWijzers 2015-2016 aan de aanwezige leerkrachten van de basisscholen en de vrijwilligers van de gemeente Nieuwegein. In de BuitenWijzer staat het aanbod van BuitenWijs voor de scholen van het Primair Onderwijs in de gemeenten Nieuwegein, Houten, Lopik en IJsselstein.

In de BuitenWijzer staan meer dan 42 producten, die als onderwerp natuur en milieu hebben en bestemd zijn voor alle groepen van de basisschool. Er is rekening gehouden met de kerndoelen en kwalitatief goed onderwijs. De gemeenten hebben ook belangrijke thema’s aangedragen zoals duurzaamheid, zodat kinderen leren om respectvol met de aarde en met elkaar om te gaan. Ook is er rekening gehouden wensen van leerkrachten, zoals uitdagendere lessen en aansluiting bij onderwijstrends, zoals meervoudige intelligentie en coöperatieve werkvormen. Leerkrachten van de basisscholen kunnen de producten online boeken.

De leerkrachten uit Nieuwegein zijn ontvangen in het MEC in het Natuurkwartier. Daar is verder gesproken over invulling van de natuuronderwijs methode gekoppeld aan BuitenWijs lessen, de nieuw ontwikkelde toetsen bij de lessen, de evaluatie en het belang van buitenlessen voor kinderen.

BuitenWijs is gehuisvest in het MEC in het Natuurkwartier te Nieuwegein. Vanuit deze locatie verzorgt BuitenWijs de leskisten en natuur in de klas producten voor meer dan 80 basisscholen. De buitenlessen zoals Ribbeltje is zijn geheugen kwijt, Robin Hood en Ontelbare kringlopen worden gegeven door vrijwilligers uit Nieuwegein in het Natuurkwartier en in het IJsselbos.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren