De Bosruiter opent haar deuren tijdens Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag

Op zaterdag 18 mei aanstaande opent Groepswonen Ouderen Nieuwegein De Bosruiter haar deuren tijdens de Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag. Op deze dag kan iedereen die geïnteresseerd is in het idee ‘gemeenschappelijk wonen’ langsgaan bij een of meer bestaande woongemeenschappen die hun deuren daarvoor hebben opengezet. Denk je erover om je bij een woongemeenschap aan te sluiten, dan kun je kijken of het ook iets voor jou is.

De Bosruiter

Woongroep De Bosruiter in De Doorslag

De woongroep in Nieuwegein is een gezellige kleinschalige groep mensen. ‘Mensen vanaf 50 tot 70 zijn welkom’, vertelt de voorzitter van De Bosruiter: ‘Geïnteresseerden moeten vooral op tijd inschrijven als ze in een woongroep willen wonen, veel mensen wachten tot na hun 70ste.’ Kom langs op 18 mei of neem een kijkje op de site van de woongroep in de wijk De Doorslag.

Over de woongroep
De bewoners en toekomstige bewoners zijn mannen en vrouwen vanaf 50 jaar die het fijn vinden om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen met behoud van privacy. Omzien naar elkaar en burenhulp zijn de voorwaarden die dit mogelijk maken.

De initiatiefgroep is gestart in 1995. Daarna werd de Vereniging Groepswonen Ouderen Nieuwegein locatie De Bosruiter opgericht en begon het zoeken naar een geschikte locatie en een woningbouwvereniging die het project wilde financieren en bouwen. In 2003 was het gebouw in de wijk De Doorslag klaar en gingen de eerste leden wonen in De Bosruiter in de groene en ruim opgezette wijk.

Over De Vereniging Groepswonen Ouderen Nieuwegein
De Vereniging Groepswonen Ouderen Nieuwegein heeft als doelstelling het bevorderen en ondersteunen van het gemeenschappelijk, zelfstandig wonen door ouderen vanaf 50 jaar. Dit op basis van zelfbeschikking en zelfredzaamheid.

Er wordt van de kandidaat-bewoner een actieve inbreng verwacht aan het groepswonen. Het uitwisselen van elkaars vaardigheden en talenten is een belangrijk onderdeel van het groepswonen. Tevens wordt van de kandidaat verwacht dat hij omziet naar zijn medebewoners als een goede buur. Deelname aan activiteiten is vrijblijvend, maar bevordert het gevoel van samenhang in de groep.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk