De Beursfabriek in Nieuwegein aangewezen voor de boosterprik voor huisartsen

De GGD regio Utrecht gaat huisartsen en hun medewerkers voorzien van een boosterprik. In totaal worden 4500 mensen gevaccineerd. Dat gebeurt komende vrijdag, zaterdag en zondag. De Beursfabriek in Nieuwegein is een van de drie lokaties in onze provincie.

Afgesproken was dat de ziekenhuizen in de regio de huisartsen zouden vaccineren, maar zij zijn nu te druk met coronapatiënten, de reguliere zorg én het inenten van eigen personeel. Daarom is in overleg besloten dat GGD de boosterprikken gaat zetten. De ziekenhuizen leveren wel medewerkers voor de administratie en registratie op de priklocaties. “Een mooie samenwerking die laat zien hoe we met elkaar weer een stap hebben gezet in de boostercampagne”, aldus de GGD.

Drie locaties
Er zijn drie grote locaties aangewezen. In Nieuwegein kunnen per dag 700 mensen terecht, in de Utrechtse Jaarbeurs 600 en in Woerden 200 per dag. De vrije inloop voor eerste en twee prikken en de geplande afspraken voor de boosterprikken gaan gewoon door. Ook blijft het voor inwoners die aan de beurt zijn voor een boosterprik mogelijk om een afspraak te maken.

“Door in korte tijd en op grote schaal de boosterprik aan de huisartsen en hun medewerkers te geven, zorgen we ervoor dat zij extra beschermd zijn tegen corona”, licht Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid van GGD regio Utrecht, toe. “Dat helpt om de huisartsenzorg in onze regio overeind te houden en kan deze zorg doorlopen op het huidige niveau. Ook ontlasten we de ziekenhuizen zodat zij hun tijd kunnen blijven besteden aan hun patiënten. Zo houden we met elkaar de zorg in onze regio op peil.”

Provincie Utrecht ‘booster-bereid’
Het gros van de volledig gevaccineerde Nederlanders is bereid om een boostervaccinatie tegen het coronavirus te nemen. Ruim acht op de tien van hen geeft aan voor een extra prik te kiezen, zodra die mogelijkheid er voor hen is. Iets minder dan één op de tien wil (waarschijnlijk) niet zo’n boosterprik, blijkt uit enquête-onderzoek van LocalFocus in samenwerking met Kieskompas. Opvallend in de regionale cijfers is dat na Groningen Utrecht de provincie is met de grootste ‘booster-bereidheid.’

One thought on “De Beursfabriek in Nieuwegein aangewezen voor de boosterprik voor huisartsen

  1. A. Ebbenn

    Graag aandacht voor de afstand van het parkeer terrein naar de locatie. Lopen op een slecht verlichte weg met ouderen met valrisico. Er zijn geen invalide parkeer plaatsen bij de ingang. Althans de ruimte is er wel maar er staat st niets aangegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren