De Beugelaer van augustus 2023 staat weer klaar

Afgelopen week is het augustus nummer van de wijkkrant voor Vreeswijk uitgekomen, en zoals altijd is deze ook te downloaden via De Digitale Stad Nieuwegein. In de wijkkrant blikken de samenstellers terug en kijken wat er allemaal te gebeuren staat, en dat is heel wat de komende weken!

Op de eerste zaterdag in september is het traditiegetrouw tijd voor de Authentieke Dag. Zo’n tweehonderd oude motoren, brommers, tractoren en vrachtauto’s komen weer naar Vreeswijk. Ook zijn er de Amerikaanse sleeën met hun grote vleugels en chromen bumpers die zo fantastisch glimmen dat je kunt zien of je haar nog goed zit. Naast de markt met allerlei lekkernijen en oude ambachten is er de pieremachocheltocht. Bij de Museumwerf worden de Pieremachochels om 11.00 uur feestelijk te water gelaten en varen vanaf dat punt richting de eerste kolk.

In deze Beugelaer lees je ook over een uitgebreid bomen- onderzoek aan de bomen in de Dorpsstraat. De bestrating wordt opgedrukt door de wortels van de bomen, waardoor er verzakkingen zijn. De bestrating wordt in het eerste kwartaal van 2024 opnieuw gelegd. Het doel is om weer een goed toegankelijke en fijne Dorpsstraat te hebben.

Er is nieuws rond het terrein waar vroeger zwembad en gymzaal De Pinguïn stond. Er komen woningen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Genoeg te lezen dus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk