De beste voorlezers van de provincie Utrecht

Op 1 april 2014 vond de provinciale finale plaats van zowel de Nationale voorleeswedstrijd als de PABO Voorleeswedstrijd in de provincie Utrecht. Tijdens deze provinciale finale streden acht finalisten van de Nationale Voorleeswedstrijd en twee finalisten van de PABO voorleeswedstrijd tegen elkaar om een plek in de landelijk finale. Zij zullen de provincie Utrecht gaan vertegenwoordigen in de landelijk finales. De provinciale finale vond plaats in Theater “De Kom” in Nieuwegein. De organisatie is in handen van BiSC (Bibliotheek ServiceCentrum).

De provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd is na een leuke en spannende voorleesmiddag gewonnen door Isa de Greef van de Basisschool de Beiaard uit Utrecht. Zij las een fragment voor uit het boek Tom Piekepol en de schat van Kartoni van Tosca Menten.

Op woensdag 21 mei aanstaande zal Isa de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de eenentwintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die gehouden wordt in het nieuwe muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht. Daar zal Isa het opnemen tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2014’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2014 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

De PABO voorleeswedstrijd is gewonnen door Anne van Aalst van de HU Amersfoort, zij las een fragment voor uit het boek De televisie komt! (de tijd van televisie en computers 1950 – heden) van Wilma Degeling & Veronica Nahmias. Op dinsdag 20 mei a.s. zal Anne de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de PABO Voorleeswedstrijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk