De Bazuin en JoNg Junior in concert

Op vrijdagavond 28 juni a.s. vindt in de Pnielkerk te Utrecht een uniek concert plaats waarbij het leerlingenorkest van muziekvereniging De Bazuin uit Utrecht (harmonie) en het jeugdorkest van de muziekschool Nieuwegein “het JoNg Junior” uit Nieuwegein (symfonisch) zich afwisselend zullen presenteren. Ook zullen zij twee stukken gezamenlijk ten gehore brengen.

Het leerlingenorkest van de Utrechtse Christelijke muziekvereniging De Bazuin is niet het vlaggenschip maar wel de vlag op het schip van deze muziekvereniging en het enige jeugd harmonie orkest van de stad Utrecht. Het orkest bestaat uit ca. 33 kinderen van 9 tot 17 jaar maar biedt ook aan volwassen leerlingen de gelegenheid het gemis van hun jeugd in te halen. Het orkest staat o.l.v. Hans van Hees. De repertoirekeuze is een combinatie van klassiek tot jazzy, van koraal tot song, van mars tot echte concertstukken.

Het JoNg Junior bestaat uit een groep van ca. 36 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Het orkest heeft een symfonische bezetting en is onderdeel van Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein. In dit orkest doen jonge kinderen hun eerste orkestervaring op. Onder leiding van dirigent Gerard Poot spelen de kinderen korte klassieke stukken maar ook filmmuziek en speciaal voor beginnend jeugdorkest gecomponeerde werken staan op de lessenaar.

Het concert begint om 19.30 uur; plaats: Pnielkerk, Lessinglaan te Utrecht (Oog en Al). Kaartjes à € 4,= zijn bij de leden en op 28 juni aan de zaal verkrijgbaar.

Voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren