De avondklok in Nieuwegein

 

Zaterdag 23 januari jl. is de avondklok ingegaan. Deze bijzondere maatregel geldt elke avond tot ten minste de nacht van 9 op 10 februari aanstaande. Inwoners van Nieuwegein, maar ook elders in het land, mogen van 21.00 uur tot 04.30 uur ‘s nachts niet meer naar buiten, tenzij je een goede reden hebt. De avondklok is ingesteld om een derde Coronagolf te voorkomen. De besmettingscijfers van de klassieke Coronavariant dalen, maar het aantal besmettingen met de Britse variant neemt toe. De meeste besmettingen worden veroorzaakt door bezoek van vrienden en familie.

Door de avondklok in te stellen, hoopt de overheid dat er minder groepsvorming is, minder bezoek thuis en minder reisbewegingen. En dat daardoor de cijfers sneller dalen en de Britse variant minder snel om zich heen zal grijpen.

Naast het invoeren van de avondklok heeft het kabinet ook nagedacht over een inperking van het huisbezoek van twee personen per dag tot nul. “Maar niemand ontvangen heeft een veel grotere impact dan de avondklok”, zei Rutte. Daarom heeft het kabinet maximaal één persoon toegestaan.

Onze fotograaf Jordi Jupijn trok woensdagavond met zijn camera naar buiten, want hoe stil is het eigenlijk buiten. Natuurlijk met een verklaring op zak om wat kiekjes voor onze lezers te maken. Het was opvallend stil in de straten met hier-en-daar een verdwaalde inwoner met hond of Aleyandro van de Albert Heijn in Hoogzandveld die op de bus wachtte. Een lege nieuwe tram die snakt naar reizigers. In Vreeswijk een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, net zoals in de binnenstad van Nieuwegein, waar overigens de politie aan het handhaven was.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren