David Jackson na twee jaar terug in basis bij SV Geinoord

Het was een opmerkelijk moment: David Jackson (27) trad met zijn teamgenoten van Geinoord aan voor het eerste oefenduel van dit jaargang. Het was ruim twee jaar geleden dat de talentvolle vleugelverdediger aan zijn knie geblesseerd raakte. Daarna volgde een moeizame revalidatie, met steeds weer een terugslag. Heel even mocht David het proberen in de uitwedstrijd tegen VVGZ maar opnieuw kreeg hij een negatieve fysieke reactie.

Gistermiddag rond kwart over drie sloeg de paniek opnieuw toe, toen David na een duel met een VRC-aanvaller op de grond bleef liggen. ,,Het zou toch weer niet zijn kwetsbare knie zijn,’’ vroegen de verschrikte technische staf van Geinoord en de handjevol meegereisde supporters zich af. Maar gelukkig bleek die vrees ongegrond. Het was niet zijn knie maar een probleem met zijn lies waardoor David zich moest laten vervangen.

,,Ja, het was wel even schrikken voor iedereen, maar ik voelde meteen dat het een verrekking van mijn lies was. Uit voorzorg heb ik me laten vervangen maar mijn gevoel zegt dat het binnen een week weer zal herstellen,’’ aldus een opgeluchte David na het oefenduel in. Veenendaal. Hij hoopt zo snel mogelijk de trainingen te hervatten . ,,Na mijn lange absentie snak ik er naar om met de jongens naar het nieuwe seizoen toe te werken.’’

De eerste oefenwedstrijd van Geinoord leverde overigens een mooie zege (3-5) op. De basisopstelling was: Rick van Stijn, Jardel Adamson, Jantijn Augustin, Ryan Verkerk, Michiel van der Valk, de nieuwe aanvoerder, Soulemain Akani, Eser Ozkilit, Daniel Kops, Barry Zwezerijnen, Timo Meerding en de al genoemde David Jackson. De goals kwamen op naam van Daniel Kops (penalty), Timo Meerding, Mitchel Dunn en Sem van Zweten, het laatste tweetal kwam na rust in het veld. Voor VRC scoorden Ruben Rentenaar (2x), Mitch van den Berg terwijl David Scholte in eigen doel schoot.

Het was opmerkelijk voor David Jackson dat hij zaterdagmiddag in het veld stond met enkele voormalige JSV’ers zoals Michiel van der Valk en Barry Zwezerijnen tegen wie hij nog had gespeeld in de derby van twee jaar terug toen hij nog fysiek in staat was mee te voetballen. ,,Ik geloof dat we met deze nieuwe selectie een goede kans maken een beter seizoen af te werken dan voorgaand seizoen met Geinoord het geval was. En dat we niet rond de onderste plaatsen zullen spelen,’’ aldus de optimistische vooruitblik van David Jackson.

Een van de laatste keren dat David Jackson (uiterst rechts) in actie kwam voordat hij ernstig geblesseerd raakte. Ruim twee jaar terug in de derby tegen JSV. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren