Dank aan alle mantelzorgers

Het geven van (langdurige) zorg aan iemand uit de naaste omgeving wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Er is vaak geen keus. Een partner is dementerend, een buurman krijgt een chronische ziekte of een ouder wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen.

Mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een hulpbehoevende uit het gezin, vrienden of kennissenkring waardoor een emotionele band ontstaat noemen wij mantelzorgers. Het is niet te vergelijken met vrijwilligerswerk. Mantelzorg is iets wat je overkomt, je kiest er niet voor. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij de mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen vertrouwde kring mensen onderhouden.

Als teken van waardering organiseerde Het Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met gemeente Nieuwegein afgelopen zaterdag ook dit jaar de dag van de mantelzorg. Alle in Nieuwegein woonachtige mantelzorgers waren welkom en mantelzorgers wiens zorgvrager (degene voor wie zij mantelzorgen) in Nieuwegein woont en voor 1 oktober ingeschreven stonden bij het Steunpunt Mantelzorg konden hun mantelzorgwaardering in ontvangst nemen.

Mantelzorgers konden deelnemen aan diverse workshops: van bloemschikken tot darten of een ont- spannende massage en nog veel meer. Ook was er een informatiemarkt met stands van organisaties die ondersteuning bieden aan de mantelzorger en de zorgvrager.

Bent u mantelzorger?
Neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg (info@mantelzorgnieuwegein.nl). Er is in Nieuwegein namelijk een divers ondersteuningsaanbod, van maatjes tot een mantelzorgmakelaar die zorg- en regeltaken tijdelijk over kan nemen tot informatiebijeenkomsten en schoonmaak tegen een gereduceerd tarief bij u thuis, waar zij u meer over kunnen vertellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren