Katern

Dames 1 MHCN promoveren naar de eerste klasse

Het eerste dames team van Mixed Hockey Club Nieuwegein (MHCN) is gepromoveerd naar de eerste klasse. Afgelopen zondag wisten de dames uit Nieuwegein, door een hard bevochten gelijkspel tegen de nummer twee, de winst veilig te stellen. De stand tegen Castricum werd in het laatste kwart 2-2 (na een 2-0 achterstand) en aan dit gelijkspel had Nieuwegein genoeg om hogerop te spelen.

Na het verliezen van de halve finale van de Silvercup afgelopen vrijdag in Venlo, moesten de dames van MHCN zich zondag weer opladen om tegen de nummer twee Castricum te gaan spelen met als doel het kampioenschap binnen te halen om te promoveren. Twee weken eerder wonnen de dames uit Nieuwegein al van de nummer drie terwijl Castricum punten liet liggen. Hierdoor had MHCN genoeg aan het gelijkspel afgelopen zondag.

Over de wedstrijd
Nieuwegein begon sterken was veel in de aanval maar toch wist Castricum voor de rust na 1 kans de 1-0 te pakken. Na een goed praatje in de rust van coaches Alex Meijer en Ben Heilen begonnen de dames positief de tweede helft. Maar Castricum kreeg weer een kans in het derde kwart en scoorde de 2-0. Koppen bij elkaar voor het laatste kwart en vol gas gingen ze beginnen. Met een corner scoorde Iris van Dijk de 2-1 en net voor tijd Femke van Doorn de 2-2. Kampioenschap binnen!

De dames uit Nieuwegein hebben nog twee wedstrijden te gaan en spelen 12 juni om 12.45 uur hun laatste wedstrijd thuis. De plekken twee, drie en vier zijn nog spannend in de poule.

Een week eerder haalden ze tegen Spanderbosch de promotie naar de eerste klasse al binnen net als Heren 1 dat promotie naar de tweede klasse tegen Rijnvliet binnen haalden vorige week. De Heren staan tweede in de poule en hebben nog een kleine kans het kampioenschap binnen te halen. Ook de heren van MHCN spelen 12 juni aanstaande om 14.45 uur hun laatste wedstrijd thuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk