Katern

Dakplaat valt van woning door storm in Galecop

Momenteel raast een storm over Nieuwegein. De afgelopen nacht zijn meerdere takken van bomen gevallen en vanmorgen rond 11.40 uur kwam een dakplaat naar beneden van een woning aan de Pieter de Hooghage. Niemand raakte hierbij gewond.

Bij de brandweer is de procedure ‘grote drukte’ van kracht. “We kunnen op dezelfde voet door als tijdens Oud en Nieuw”, zei woordvoerder Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht. “Het gaat wel om relatief kleine meldingen. Zo kwam op sommige plekken het rioolwater omhoog, maar gaat het vooral om loshangende en afgewaaide takken.”

Eerder vanmorgen viel al een boom op een auto in Vreeswijk. Deze auto is total-loss. Een tweede auto raakte hierbij beschadigd. De brandweer kwam ook hier in actie om de boom in stukken te zagen. De foto is van de brandweer post Vreeswijk.

In Nederland werden vannacht windstoten gemeten tot 100 kilometer per uur, in Cabauw (gemeente Lopik) werd zelfs windkracht 9 geregistreerd, meldt Weeronline.

Vanmiddag blijft het op veel plaatsen buiig. In het zuidwesten blijft het overwegend droog en zien we het vaakst de zon. In de tweede helft van de middag neemt de wind af en aan het einde van de middag is de wind aan zee maximaal nog stormachtig (8 Bft.) en in het binnenland krachtig (6 Bft.).

Vanavond neemt de wind nog wat verder af en geleidelijk verdwijnt ook de kans op zware windstoten. Aan zee blijft de wind tot ver in de nacht hard (7 Bft.). In het noorden, midden en oosten zijn er in de avond nog regelmatig buien. In het zuid(west)en is het droger. In de nacht neemt ook de buiigheid in het noorden, midden en oosten wat af. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Heeft u foto’s van stormschade? Stuur die dan naar onze redactie: redactie@pen.nl

Foto: Katja Rodenburg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren