Dakopbouw woningen Galecop

Het college heeft ingestemd met vrijstellingsvoorwaarden voor het realiseren van dakopbouwen op een type woning dat 37 keer voorkomt in het vierde uitwerkingsgebied van de wijk Galecop. De woningen hebben in de huidige situatie twee bouwlagen en meerdere bewoners hebben in de afgelopen jaren de wens geuit om een gedeeltelijke derde bouwlaag te realiseren. Het bestemmingsplan staat geen derde bouwlaag toe.

Er is onderzocht onder welke voorwaarden medewerking zal worden verleend aan een vrijstellingsprocedure om een dakopbouw alsnog mogelijk te maken. De vrijstellingsvoorwaarden zijn daarvan het resultaat. Alle bewoners van de betreffende 37 woningen hebben de voorwaarden toegezonden gekregen en worden nu in de gelegenheid gesteld om desgewenst een ontwerpvoorstel in te dienen dat, naast de vrijstellingsvoorwaarden, tevens zal worden getoetst aan bouw- en welstandstechnische eisen.

Er zal gekozen worden voor een standaardontwerp dat voor de betreffende woningen van toepassing zal worden. Dat standaardontwerp zal een vrijstellingsprocedure gaan doorlopen, waarbij de gebruikelijke mogelijkheden open staan voor het indienen van zienswijzen en / of bezwaren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk