Dagwinkel Vreeswijk krijgt weer SSK keurmerk

Dagwinkel Vreeswijk in Nieuwegein heeft wederom het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen. Twee jaar geleden ontving eigenaar Bas van Meegen voor het eerst het SSK keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Het SSK keurmerk wordt uitgereikt aan zelfstandige ondernemers die zich onderscheiden op het gebied van zeven criteria rondom duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid, namelijk: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

De lokale betrokkenheid van ondernemer blijkt o.a. uit het succes van de speciale winkelwagentjes voor de oudere klanten. Dit droeg mede bij aan de toekenning van het keurmerk destijds. Ook nu weer is Bas van Meegen daarvoor beloond. Maar de afgelopen twee jaar heeft hij niet stilgezeten. ‘Het was een mooie erkenning voor het werk waarmee we het verschil maken. Maar de eisen zijn aangescherpt. Bovendien willen we het keurmerk ook waard blijven.’ En dat hij het SSK-bordje waard is, blijkt onder meer uit het feit dat zeer recent in de gehele winkel LED-verlichting is geplaatst met het doel het energieverbruik te reduceren. Ook ondersteunt de ondernemer via de ondernemersvereniging, waarvan hij voorzitter is, alle activiteiten in Vreeswijk.

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Dagwinkel Vreeswijk hebben inmiddels nog ruim 175 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk ontvangen sinds de lancering van het keurmerk in 2012.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren